Cum ştim dacă un parfum este original?

Parfum
Parfum (Pixabay.com)

Una dintre întrebările care pot apărea atunci când cumpărăm un parfum bun, este dacă într-adevăr parfumul pe care îl cumpărăm este original sau falsificat.

Dacă doriţi să cunoaşteţi ce trebuie verificat pentru a şti dacă un parfum este autentic sau nu, vă oferim câteva indicii.

Cumpăraţi întotdeauna parfumul preferat în cutia sa originală. Unul dintre primele lucruri pe care ar trebui să le verificaţi este acela că parfumul se află în ambalajul său original. Pentru a şti dacă ambalajul este original sau nu, căutaţi pe internet informaţiile referitoare la ambalajul original, astfel încât să puteţi verifica dacă cutia este la fel.

Celofanul cutiei. Dacă sunteţi destul de norocos să vedeţi cutia, adică, dacă nu faceţi cumpărături online, este important să observaţi cu atenţie dacă cutia este învelită în celofanul original. Este adevărat că nu toate brandurile folosesc celofanul, dar cele de calitate o fac.

Se poate deosebi celofanul unei cutii de imitaţie de cel original. Celofanul cutiei originale este foarte fin şi nu este lipit de cutie, pe când în cazul cutiilor cu parfumuri de proastă calitate, celofanul este foarte gros şi este lipit.

Codul. Un alt mod de a vedea dacă parfumul este de calitate sau nu, este acela de a observa codul de pe fundul sticluţei de parfum, care trebuie să se potrivească cu codul de pe cutie. Asiguraţi-vă că ambele coduri sunt identice.

Aroma. Dacă aţi cumpărat deja parfumul şi vreţi să faceţi o probă, puneţi câteva picături pe o bucată de hârtie. În cazul în care după 24 de ore foaia continuă să aibă mirosul parfumului, atunci vă aflaţi în faţa unui parfum original.

Atomizor. Asiguraţi-vă că atomizorul sticluţei de parfum este perfect. În cazul în care constataţi că este rupt sau are pierderi, atunci acesta este un indiciu că a fost falsificat conţinutul.

Durata unui parfum. Un parfum nedeschis durează până la doi ani în ambalajul original. După deschidere, trebuie folosit în aproximativ 6 luni, cu condiţia ca acesta să fie păstrat închis etanş.

Reciclaţi ambalajul parfumului. Motivul? Este recomandabil să avem grijă de mediul înconjurător, însă, totodată, sticlele de parfum goale sunt principala sursă a parfumurilor contrafăcute. Cei care vând parfumuri contrafăcute le vor umple şi ni le vor vinde ca fiind originale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură