Cum se fac legile parşive la români. Iordache, "Împăratul" Vlasov şi alte personaje

Fostul ministru al Justiţiei, Florin Iordache, artizanul controversatelor "ordonanţe-elefant", care au scos peste jumătate de milion de români în stradă, "a plasat" în Parlament în urmă cu patru ani o lege făcută de "Excelenţa sa" Mihail Vlasov, a tras un semnal de alarmă jurnalistul de investigaţii Daniel Befu.
Florin Iordache(PSD),
Florin Iordache(PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

Florin Iordache a fost o alegere proastă pentru funcţia de ministru al Justiţiei, pentru că e un recidivist în materie de legi la comanda unor penali, scrie jurnalistul Daniel Befu, într-o investigaţie publicată în România Curată.

Iordache nu e singurul recidivist în acest domeniu, dar o asemenea persoană nu poate fi ministrul Justiţiei într-o ţară membră UE. Cineva care acceptă legi venite de la beneficiarii lor şi după aceea trece ordonanţe care îi amnistiază nu poate fi ministrul Justiţiei. Mai jos, probele.

Cariera lui Iordache de legislator la comandă e veche. Azi dăm doar un singur exemplu asupra legăturilor lui Iordache cu penalii. Fostul ministru al Justiţiei a promovat în 2013 o lege comandată de însuşi plătitorul lui, care i-a virat în conturi 115.000 euro.

Beneficiarul era Mihai Vlasov, fost preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), supranumit Împăratul, sau Excelenţa Sa, şi legea privea trecerea Registrului Comerţului din subordinea Ministerului Justiţiei în subordinea CCIR, adică sub papucul lui Vlasov.

Dacă lui Mihai Vlasov (ulterior dovedit şi corupt) i-ar fi ieşit pasenţa şi ar fi reuşit să treacă RECOM de la MJ la CCIR, ar fi căpătat controlul asupra a 90% din venitul estimat la 60 de milioane de euro pe an, al Registrului Comerţului, precum şi asupra arhivelor sale uriaşe de documente şi a numirilor şefilor de filiale din RECOM.

Pentru a citi continuarea investigaţiei intraţi aici.