Cum se aprinde focul cu ajutorul unei pungi de plastic... umplute cu apă (video)

Foc
Foc

Un videoclip explică în cinci minute modul în care se aprinde un foc cu o pungă umplută cu apă.

Printre cele mai elementare trucuri de supravieţuire în afară de a şti care sunt plantele comestibile şi care nu, se află şi să ştii să aprinzi focului în caz de nevoie. Youtuberul Grant Thompson, care are un canal cu experimente de tot felul, a postat un videoclip interesant în care explică modul în care se aprinde un foc ajutându-se, printre altele, de o pungă de plastic umplută cu apă de râu.

Pentru a aprinde focul, Grant Thompson a avut nevoie de lemne de foc, iarbă uscată şi scoarţă de copac. Thompson explică faptul că dacă vrem ca experimentul să funcţioneze, este esenţial să se piseze scoarţa de copac cât mai fin posibil. Apoi, pentru a aprinde amestecul de ierburi şi lemn, foloseşte punga de plastic cu apă de izvor, pe post de lupă. Un mod simpatic de a aprinde un foc care poate fi util în circumstanţe imprevizibile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Life & Style