Cum se apără ALDE după criticile lui Verhofstadt? Demonizează USR-ul: "Trimite minciuni sfruntate despre activitatea ALDE România"

La o zi după ce Guy Verhofstadt l-a criticat pe Tăriceanu că nu şi-a respectat promisiunile, fostul ministru Andrei Gerea "apără" onoarea şefului său lansând un atac dur la adresa USR, numindu-l partidul noii securităţi.
Andrei Gerea
Andrei Gerea (Epoch Times România)

Vicepreşedintele ALDE Andrei Gerea a declarat, miercuri, că „partidul noii securităţi”, USR, încearcă fără succes şi prin metode securiste să acceadă la grupul ALDE european, relatează Mediafax.

Declaraţiile lui Gerea vin la o zi după ce Guy Verhofstadt a declarat public în Parlamentul European că deşi Tăriceanu i-a promis că Guvernul precum şi PSD şi ALDE se vor conforma Comisiei de la Veneţia în materie de modificări ale Codurilor Penale acest lucru nu s-a întâmplat.

„Partidul creat de noua Securitate din România încearcă să acceadă prin metode securiste de denigrare a propriei ţări în grupul liberal ALDE. O adevărată ironie a sorţii cum un grup de politicieni fabricaţi peste noapte de sistemul care a comis abuzuri de nemaivăzut în România anilor 2000 speră să fie primiţi de liberalii europeni. Uniunea Securiştilor din România, aşa cum ar trebui să se intituleze cei din USR, zgârie la uşile grupului ALDE european de ceva timp, fără a primi niciun fel de răspuns. De ce? Liderii ALDE Europa îi cunosc foarte bine pe cei din USR şi au realizat caracterul duplicitar al acestora şi jocul pe care îl practică, de promotori şi salvatori ai noii Securităţi”, a afirmat Andrei Gerea, printr-un comunicat de presă remis, miercuri, Mediafax.

Vicepreşedintele ALDE mai susţine, în comunicatul său, că USR face politică prin minciună şi dezinformare printre liderii europeni, şi-l dă drept exemplu pe deputatul Cristian Ghinea, viitor candidat la europarlamentare.

„Ce face USR, prin declaraţiile lui Cristian Ghinea, reprezintă doar o continuare a tacticii dezinformării printre liderii europeni. Singurul mod de a face politică al USR e prin minciuni şi foarte multă dezinformare, iar Ghinea e cel mai bun exemplu în acest sens, fiind capabil să facă orice pentru a ajunge la putere sau pentru a-şi atinge scopul. Ca politician, Ghinea a demonstrat că e zero barat iar, ca ministru, singurul lucru prin care s-a făcut remarcat este acela că a reuşit marea performanţă de a atrage zero fonduri europene. Cristian Ghinea reprezintă ce e mai nociv la noul val de oameni politici: zero realizări, zero experienţă, zero responsabilitate, multe minciuni şi dezinformări”, a completat Gerea.

Vicepreşedintele ALDE a mai susţinut că USR propagă mesaje antinaţionale, motiv pentru care nu are ce căuta într-o Europă democrată.

„De câteva luni bune USR bate la uşa ALDE Europa, trimite minciuni sfruntate despre activitatea ALDE România. Problema lor este că nimeni nu vrea să fie asociat cu un partid creat artificial de servicii care propagă mesaje antinaţionale. Acţiunea politică şi parlamentară pe care o desfăşoară cei din USR se rezumă la tăvălit prin Parlament, la circul pe care îl creează. Modelul politic pe care îl propun useriştii este acela al anarhiei, unul tipic partidelor de factură neomarxistă, care nu au ce căuta într-o Europă democrată”, a conchis Andrei Gerea.

Reamitim că marţi liderul ALDE european, Guy Verhofstadt, a avut o intervenţie tranşantă în Parlamentul European, cu ocazia prezenţei premierului Viorica Dăncilă, venită să prezinte priorităţile preşedinţiei române a Consiliului UE.

"Ţara dumneavoastră preia preşedinţia UE într-un moment critic. (...) Uniunea bancară, cadrul financiar multianual, reforma sistemului Dublin, articolul care se îndreaptă împotriva guvernului polonez, şi cel lansat împotriva lui (Viktor - n.r.) Orban, avem multe lucruri de făcut şi sper că dvs. şi Guvernul dvs. în timpul preşedinţiei acesteia să nu apară un alt treilea caz de Articol 7 îndreptat împotriva Guvernului României, căci părerea mea e că nu sunteţi departe de acest moment continuând să ignoraţi opinia Comisiei de la Veneţia.

Sunt câteva dosare legislative care sunt acum în discuţie în Parlamentul Român. Am fost acum câtva timp la Bucureşti cu câţiva colegi, ne-am întâlnit cu dl Dragnea care este preşedinte al Camerei Deputaţilor, preşedinte al partidului dvs şi a apărat aceste dosare şi a spus că statul de drept este o chestiune de subsidiaritate", a declarat Guy Verhofstadt care a lansat, cu această ocazie, şi un avertisment către partidul lui Tăriceanu.

"Asta nu ţine de subsidiaritate şi i-am spus acelaşi lucru, în aceeaşi zi şi dlui Tăriceanu şi mi-a promis că Guvernul dvs. şi ambele partide vor modifica propunerile legislative şi ele se vor conforma Comisiei de la Veneţia. A fost de acord cu mine că această Comisie de la Veneţia va veni cu al doilea aviz, propunerile vor fi trimise Comisiei de la Veneţia pentru a remedia Codul Penal, Codul de Procedură Penală, legea ONG-urilor şi a restaura independenţa judecătorilor. Vreau să vă spun onest că din momentul în care ne-am întâlnit nici măcar una dintre aceste promisiuni nu a fost respectată, iar ţara dvs continuă să urmeze calea proastelor practici. Şi citesc în presă că aveţi în plan să acordaţi amnistie pentru corupţie, asta înseamnă că scoatem peştele cel mare de la îndemâna instanţelor. Vreau să vă spun că dacă se confirmă, grupul meu nu va merge în alegeri cu asemenea parteneri. Vrem să avem parteneri cu forţe democratice, care vor să facă curăţenie în ţară, care sunt împotriva abuzurilor, folosirea abuzivă a serviciilor secrete", a precizat Guy Verhofstadt.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne