Cum sa eviti si sa elimini metalele toxice (II)

Substante anti-ignifuge sunt prezente in pijamalele de copii, saltele si lemnul din care este facuta mobila
Substante anti-ignifuge sunt prezente in pijamalele de copii, saltele si lemnul din care este facuta mobila (Photos.com)

Victimele otravirii acute cu metale apar la stirile de la ora 6, dar mult mai multi oameni sufera de efecte adverse din cauza expunerii cronice de nivel coborat la metale multiple.

Intrucat simptomele se pot dezvolta pe o perioada de multi ani si sunt deseori interschimbabile cu alte semne de sanatate precara, suferinzii isi dau seama rareori ca vina o poarta acumularea de mercur sau alte metale. Asadar, cu toate ca aproape toata lumea de pe planeta poarta o oarecare incarcatura toxica, nu toata lumea arata semne evidente si distinctive de imbolnavire.

Pana la urma, oboseala, deranjarea digestiva, durerile articulatiilor si depresia, pentru a numi cateva din probleme moderne, sunt considerata "normale" in societatea noastra din ce in ce mai bolnava si mai imbatranita.

Aproape toti pacientii cu boli cronice, indiferent de simptomele si diagnosticile lor specifice, au avut parte de expunere semnificativa la metale toxice. Intoxicarea cu mercur ar trebui presupusa la oricine are - sau a avut - plombe cu amalgam, sau obturatii de canal. Aluminiu, cadmiu, plumb, cobalt, arsenic si alte metale sunt rareori absente din acesti pacienti.

Doza, durata, maniera de expunere, caracteristicile biochimice, inclinatia genetica, calitatea dietei si nivelurile de stres se combina pentru a determina gradul efectelor bolilor.

Buna nutritie este cheia, din cauza ca o deficienta a metalelor vitale va conduce la inlocuirea lor cu metalele toxice in locurile de combinare a enzimelor. Plumbul va inlocui calciul de exemplu; cadmiul va inlocui zincul; iar aluminiul si nichelul vor inlocui magneziul si manganul. Aceste substitutii vor permite un anume grad de functionare a enzimelor, dar in timp se va ajunge la disfunctionalitati fiziologice.

Trist e ca, pentru a te intoxica, nu mai ai nevoie de decenii sau ani. Bebelusii sunt nascuti cu intoxicatii din cauza ca mercurul si alte metale trec prin placenta de la mamele intoxicate. Grupul de Lucru asupra Mediului raporteaza ca mostrele de sange luate din sangele ombilical de la copiii nou nascuti arata o medie de 287 de toxine, incluzand mercur, substante anti-foc, pesticide si chimicale Teflon.

Acesta este motivul principal pentru care copiii vin pe lume cu sistemul digestiv si cel imunitar deja compromise. Academia Nationala de Stiinte (NAS) estimeaza ca peste 60000 de copiii din SUA sunt nascuti in fiecare an cu riscul de probleme de o viata, datorita nivelelor periculoase de mercur din sangele mamelor lor.

Vaccinarile care contin mercur si aluminiu se adauga apoi la povara, trimitand deseori un copil deja vulnerabil in pragul autismului, ADD sau ADHA, alergii care le ameninta viata si boli autoimune.

Thimerosal a fost in mare parte eliminat din vaccinurile copiilor. Insa loturile vechi inca sunt date copiilor, daca nu in SUA atunci in strainatate. Cat despre noile loturi, chiar si FDA recunoaste ca ar mai putea contine urme fine.

Fundatia Weston A. Prince a educat parintii despre cum sa isi optimizeze nutritia inaintea conceptiei. Dar daca parintii nu se detoxifica de metale toxice inaintea conceptiei, aceasta tendinta nu se va inversa, iar noi vom continua sa vedem degenerarea sanatatii copiilor nostri.

Kaayla T. Daniel, PhD, CCN este un nutritionist clinic certificat si un scriitor pe teme de sanatate.

Galen D. Knight, PhD este biochimist si scriitor pe teme de sanatate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură