Cum răspunde CSM invitaţiei lui Tăriceanu de a participa la o "întâlnire informală"

Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

În urmă cu o săptămână, şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, îi invita pe membrii Consiliului Superior al Magistraturii să participe la o "întâlnire informală" cu membrii Biroului Permanent al Senatului care să se desfăşoare "sub forma unei dezbateri pe teme de interes comun şi unilateral". CSM a răspuns luni invitaţiei venite din partea lui Tăriceanu.

Şeful CSM, Marius Tudose, a precizat că instituţia pe care o reprezintă este de acord cu formatul propus de preşedintele Senatului, dar că, "pentru a da eficienţă activităţii, din perspectivă instituţională, opinează asupra necesităţii configurării unei agende de discuţii, cu valorificarea propunerilor ambelor instituţii".

"Anticipând interesul mediatic faţă de activitatea propusă, opinăm, totuşi, în sensul redactării unui comunicat de presă comun, la finalul întâlnirii, care să încadreze ferm limitele şi natura eventualelor declaraţii ulterioare ale participanţilor", a subliniat Marius Tudose, potrivit Mediafax.

Tăriceanu cerea, în scrisoare de invitaţie transmisă CSM, ca "reprezentanţii mass-media să participe doar la deschiderea şedinţei, inclusiv la discursurile preşedinţilor Senatului şi CSM", însă întâlnirea să nu se "încheie printr-o rezoluţie sau comunicat de presă, ceea ce nu exclude libertatea fiecărui participant de a se exprima, ulterior, în faţa reprezentanţilor mass-media."

"Dezbaterea ar trebui să scoată în evidenţă problemele cu care se confruntă CSM în general, dar şi în particular, în relaţia cu Parlamentul. Membrii Biroului Permanent al Senatului vor aduce în discuţie o serie de aspecte care preocupă Legislativul în relaţia cu autoritatea judecătorească. Vreau să subliniez că interesul nostru, ca unic organ legiuitor, este direcţionat spre decelarea unor soluţii general aplicabile, care să elimine eventuale disfuncţionalităţi, şi nu pe soluţionarea unor dosare aflate în lucru", scria, în urmă cu o săptămână, Călin Popescu Tăriceanu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne