Cum poate medicina chineza vindeca stari critice

Utilizarea de acupunctura pentru tratarea bolilor acute nu este o inventie noua, ea avand o istorie lungă în China: Digital Vision
Utilizarea de acupunctura pentru tratarea bolilor acute nu este o inventie noua, ea avand o istorie lungă în China: Digital Vision (Getty Images)

Am insusit abilitatile acupuncturii de la familia mea, care practica acupunctura de mai multe generatii. Pacientii mei ma cunosc ca fiind un medic diligent si binevoitor. Si incerc din toate puterile sa corespund acestei reputatii.

In clinica mea sunt trei camere pentru tratament. Cea mai mare parte a timpului, aici este relativ liniste. Pacientii mei - reprezentanti ai diferitor clase sociale, de diferite rase, varste si din diverse localitati. La mine vin pentru dureri lombare, dureri de cap si la articulatii, probleme la stomac si altele. Dar uneori, apar pacienti in stari grave si cu boli dificile, pe care alti medici nu au fost in stare sa ii vindece.

Ati putea gandi: "De ce pacientul, care are nevoie urgenta de asistenta, nu este trimis la terapie intensiva, dar este dus la un doctor de medicina chineza, care poate numai sa examineze limba si sa asculte pulsul? Oare aceasta nu pune in pericol viata pacientului?" De obicei, oamenii au o conceptie gresita cu privire la posibilitatile medicinei chineze si considera ca medicina chineza poate trata doar boli usoare.

De fapt, medicina chineza, cu exceptia operatiilor chirurgical, - este cea mai buna solutie pentru vindecarea numeroaselor stari critice si intensificari ale bolilor cronice. De obicei, 80% dintre pacientii care se adreseaza punctelor de prim-ajutor au simptome ce nu pot fi controlate - si anume, angina pectorala netrunchiata, sangerare abundenta, insolatie, coma, criza astmatica si altele.

Durerea sau manifestarile de boala depasesc limitele lor de toleranta, iar pacientii nu pot astepta programarea, care ar putea fi peste doua sau trei luni. Ei se simt neputinciosi si sunt nevoiti sa solicite asistenta de urgenta la serviciile medicale de prim ajutor. Acupunctura poate vindeca rapid o multime de boli acute si poate scoate pacientii din situatii periculoase.

Din vremuri stravechi

Utilizarea acupuncturii pentru tratarea bolilor acute - nu este o inventie noua. Ea are o istorie lunga in China. O multime de cazuri miraculoase de vindecare a bolilor au fost inregistrate in carti antice chineze. De exemplu, in “Shi Ji: Cronicile lui Bian Que” este descris cum un doctor celebru din medicina chineza Bian Que, care a trait in perioada “Regatelor razboinice”, a folosit acupunctura pentru a readuce la viata printul, care era declarat mort de la jumatatea zilei.

In cartea “Prescriptii pentru cazurile care necesita asistenta de urgenta”, scrisa in timpul Dinastiei Qin din Est, Shi Huang descrie cum este utilizata acupunctura pentru a readuce la viata pacientii, dupa un stop cardiac sau alte boli acute, cum ar fi holera. In cartea “Teoria principalelor cauze ale diferitor boli”, scrisa in timpul dinastiei Song, Chao Yuanfa descrie modul de utilizare al acupuncturii pentru tratarea infarctului cerebral si altor boli cardiace acute.

Iar in tratatul “Prescriptii pentru stari care necesita asistenta de urgenta”, Sun Symyao din dinastia Tang descrie modul de utilizare al acupuncturii pentru tratarea afectiunilor acute: accident vascular cerebral, varsaturi persistente si diaree, blocaje ale tractului urinar, sangerari intra-uterine, distensie abdominala, muscaturi de sarpe, epilepsie si alte boli acute. El a precizat ca astfel de metode de tratament sunt foarte eficiente.

Interdependente complicate

Recent am tratat un pacient, care pentru o lunga perioada de timp a suferit de hipertermie si uneori avea febra atat de inalta, incat lesina. Cand familia sa l-a adus la mine in clinica, el avea deja dezvoltata o alergie, la toate tipurile de medicamente, iar corpul sau era acoperit de eruptii cutanee de la reactiile alergice. Doctorii din medicina vestica nu stiau ce ar putea sa mai faca.

Febra pacientului persista, iar mai tarziu au aparut semne de insuficienta respiratorie. Atunci, am folosit un ac pentru a zgaria o portiune din lobul urechii sale si a elibera 5-7 picaturi de sange. In mai putin de cinci minute febra i-a trecut. Efectul medical a fost intr-atat de remarcabil, incat membrii familiei pacientului au fost surprinsi.

De ce eliberarea catorva picaturi de sange din ureche, cu ajutorul unui ac, poate conduce la ceea ce medicina vestica nu poate obtine? Acest lucru se datoreaza faptului ca exista o relatie directa intre ureche si organele interne. Voi scrie despre aceasta in urmatoarele articole.

Sursa: pureinsight.org