Cum ne îngrijim hainele şi îndepărtăm electricitatea statică fără remedii chimice

(photos.com)

Pentru a menţine articolele vestimentare într-o stare cât mai bună, folosim o gamă largă de detergenţi, înălbitori, balsamuri de rufe, produse chimice de eliminare a electricităţii statice etc., însă toate aceste remedii sunt de provenienţă chimică şi au numeroase efecte negative asupra sănătăţii corpului uman, cât şi asupra mediului înconjurător.

De regulă, detergenţii care conţin fosfaţi au o capacitate puternică de curăţare, dar sunt constituiţi în proporţie de 80% din substanţe inutile ce poluează masiv apa potabilă chiar dacă aceasta este supusă permanent tratamentului de purificare. Apa pe care o folosim zilnic nu mai poate fi epurată 100% şi credem că fiecare dintre noi a reuşit deja să simtă asta (sau o va resimţi în viitor).

Cum să avem grijă de rufe într-un mod optim şi pe deasupra să îndepărtăm energia statică, foarte neplăcută?

Soluţia este foarte simplă. Trebuie să facem câteva bile din folie de aluminiu, care există practic în orice casă, şi le plasăm în tamburul maşinii de spălat. Aluminiul reduce electricitatea statică şi îmbunătăţeşte pe cale mecanică acţiunea detergentului. Pur şi simplu, rostogoliţi câteva mingi dense din folie de aluminiu şi aruncaţi-le în maşina de spălat la spălarea rufelor.

Bilele trebuie să fie compacte ca să nu-şi piardă cu uşurinţă forma după folosire. Cu timpul mingile din aluminiu devin mai dure şi obţin o suprafaţă mai netedă, minimizând riscul deteriorării hainelor din ţesături fine. Aceeaşi bilă poate fi folosită până la şase luni.

Efectul acestui truc este foarte puternic şi a fost verificat în timp pe milioane de articole vestimentare din lână. Este posibil ca, la un moment dat, să nu mai doriţi să cumpăraţi alte produse chimice scumpe de curăţare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură