Cum luptă Dragnea cu statul paralel? Frâiele Ministerului Economiei, în mâinile unui fost şef la Doi şi-un sfert?

Toţi românii ştiu că Liviu Dragnea a declarat război "statului paralel", entitate malefică formată din actuali şi foşti şefi din servicii. Iată, însă, că acum Guvernul său vrea să pună frâiele Ministerului Economiei în mâinile unui fost şef Doi şi-un sfert.
Liviu Dragnea (Preşedinte PSD);
Liviu Dragnea (Preşedinte PSD); (Florin Chirilă/Epoch Times)

Organigrama Ministerului Economiei ar urma să fie modificată drastic, în aşa fel încât toate direcţiile vor fi subordonate directorului de cabinet al ministrului Economiei, Dănuţ Andruşcă, relatează Hotnews. Dacă mişcarea plănuită de Guvern se va produce, ministrul nu va mai avea în subordine ministerul, fiind, practic, izolat, iar frâiele puterii vor fi trecute, de facto în mâinile şefului de cabinet al acestuia, Dorin Ionuţ Grosu.

Numit în post în mai 2018, Grosu este colonel în rezervă, specializarea servicii secrete. În 2013 a fost adjunct Şef Diviziune - Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă şi are o diplomă de licenţă obţinută la Institutul Naţional de Informaţii - SRI. Transferul de putere de la ministru la şeful său de cabinet este posibil prin modificarea organigramei, prevăzută într-un proiect de Hotărâre de Guvern elaborat şi pus în dezbatere publică de Ministerul Finanţelor.

Această intenţie a Ministerului Finanţelor contrazice poziţia publică a actualei coaliţii de guvernare faţă de aşa-numitul "stat paralel", mai remarcă Hotnews, reamintind că liderul PSD Liviu Dragnea s-a declarat, de multe ori, luptător împotriva statului paralel. În luna august, la Antena 3, Liviu Dragnea i-a dat chiar şi o definiţie: "Statul paralel este format din oameni care sunt în conducerea unor instituţii, unii în conducerea SRI, la SIE nu mai sunt. În conducerea SPP, în parchete, în instanţe, din alte servicii secrete din ţară. Noi am câştigat câteva bătălii cu statul paralel".

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne