Cum îţi dai seama că ai o fire introvertită şi nu eşti timidă (II)

Astăzi mergem mai departe şi vei observa încă 12 situaţii cu care probabil că te vei identifica şi care te vor ajuta să te cunoşti mai bine.
femeie padure
femeie padure (femeie padure)

În articolul anterior am abordat primele 12 modalităţi prin care poţi să-ţi dai seama că eşti o fire introvertită şi că nu eşti timidă, prin exemple practice şi uşor de înţeles, din viaţa de zi cu zi.

1. Te pricepi foarte bine să duci lucrurile până la capăt

Timpul petrecut singură este plin de sesiuni de brainstorming, idei scoase în evidenţă, creare de planuri şi a le pune pe toate cap la cap în ceva concret.

2. Nu ai încredere cu uşurinţă în oameni

Îţi iei timpul de care ai nevoie să observi şi să cunoşti cu adevărat pe cineva, înainte de a invita persoana în cercul tău restrâns de prieteni. În momentul în care ai persoanele potrivite alături, nu mai ai reţineri şi faci tot ce poţi pentru a le oferi ce ai mai bun.

3. Ai un sentiment de confort când te exprimi în scris

Preferi să comunici prin text sau e-mail pentru că îţi oferă acel timp şi spaţiu de care ai nevoie pentru a-ţi clarifica gândurile, înainte de a le pune în cuvinte.

4. Eşti acuzată că flirtezi

Ceea ce-i destul de amuzant, având în vedere că unei persoane introvertite îi ia nişte timp până când creează o legătură la nivel de conversaţie cu cineva. Acest lucru se întâmplă pentru că ai abilităţi foarte bune de a asculta şi eşti atentă la cei din jur.

5. Îţi dai seama de caracterul celuilalt

Pentru că nu eşti în mijlocul mulţimii vorbind cu toată lumea, poţi să-ţi iei timpul de care ai nevoie pentru a vedea oamenii din jur şi să-ţi dai seama cine sunt cu adevărat. Introvertiţii se uită cu atenţie la semnalele nonverbale pentru că îşi dau seama că ceea ce spune o persoană, nu-ţi poate comunica prea multe în ansamblu. Aşa că poţi să-ţi dai seama de foarte multe lucruri despre cineva, dincolo de ceea ce încearcă acesta să fie.

6. Îţi place să petreci timp singură

S-ar putea să nu sune foarte distractiv pentru altcineva, însă persoanelor introvertite nu numai că le place să petreacă timp singure, dar au nevoie de acest lucru. Doar să facă nimic şi să aibă timp doar pentru sine este o modalitate prin care aceştia se destind şi se energizează.

7. Te descurci foarte bine să iei decizii

Persoanele introvertite se descurcă foarte bine să rumege informaţiile, în timp ce adună toate datele necesare şi pun în balanţă avantajele şi dezavantajele, înainte de a lua decizii importante.

8. Rareori eşti plictisită

În timp ce persoanele extrovertite preferă să ia contact cu alte persoane pentru a fi stimulate, un introvertit rumegă în continuu la viaţă şi visează în capul său. Acesta gândeşte lucrurile profund şi destul de des se gândeşte la tot felul de idei şi perspective, ceea ce-l ţine destul de ocupat.

9. Îţi protejezi cu stricteţe spaţiul personal

Pui preţ pe spaţiul personal şi eşti foarte atentă în legătură cu lucrurile cărora le acorzi atenţie şi pe cine laşi să intre în acesta. Asta pentru că gândurile greşite sau persoanele nepotrivite te vor epuiza prea mult.

10. Ai un aer misterios

De fapt nu-i nimic aşa de misterios, numai că ai tendinţa să stai deoparte de mulţime, doar observând şi privind, în timp ce eşti conştientă de emoţiile pe care le ai şi de ceea ce comunici prin limbajul corpului, lucru care te face să pari misterioasă.

11. Ai un grup restrâns de prieteni foarte buni

În timp ce persoanele introvertite nu preferă şi nici nu se bucură să socializeze prea mult, acestora le place grupul lor mic de prieteni apropiaţi în care poate avea încredere. Preferă să creeze şi să menţină mai puţine prietenii la un nivel mult mai profund, în locul unui grup mare de amici.

12. Eşti un prieten devotat

Persoanele introvertite pun preţ pe puţinii prieteni apropiaţi pe care îi au. Dacă ai fost primit în cercul de prieteni al unei persoane introvertite, poţi să fii sigură că vei avea parte de un prieten devotat pe viaţă.