Cum interpretează Orban declaraţia lui Iohannis privind majoritatea PSD din puşcărie

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Epoch Times România)

Liderul PNL, Ludovic Orban, a comentat, duminică seara, la Digi24, afirmaţiile făcute de preşedintele Klaus Iohannis potrivit cărora PSD îşi face majoritate încet - încet la puşcărie.

În mijlocul unei băi de mulţime pe care şeful statului a făcut-o la Constanţa, susţinătorii acestuia au strigat: „Iohannis preşedinte! PSD la puşcărie”.

Răspunsul preşedintelui Iohannis a venit prompt: „Uşor, uşor au majoritate acolo”.

Întrebat ce părere are despre această afirmaţie a preşedintelui, Ludovic Orban a replicat:

„Deci la ora actuală este clar: PSD nu mai are majoritate în parlament. Guvernul este sprijinit doar de PSD. La ora actuală numărul parlamentarilor din formaţiunile politice care s-au declarat în opoziţie este de 241, dacă mai adăugăm şi independenţii care nu sunt cu puterea, se ajunge la 243, deci este clar că nu mai au majoritate şi că se agaţă de putere disperaţi şi încearcă toate stratagemele posibile pentru a evita acest vot în parlament. [...] Dacă cei din PSD mai au majoritate undeva, este la Rahova sau la Jilava. În Parlament nu mai au majoritate iar în sprijinul populaţiei sunt într-o minoritate gravă”.

Şeful PNL a adăugat că afirmaţia preşedintelui ar vrea pe de altă parte să arate „ce a făcut PSD-ul de aproape 3 ani de zile: n-a făcut altceva decât să încerce să modifice legislaţia justiţiei pentru a-i scăpa pe cei care urmau să fie condamnaţi în special pentru fapte de corupţie, dar nu numai”.

„Au eliberat din închisori deţinuţi înainte de termen, guvernare pentru infractori. A fost o ironie. Se vede clar ce a vrut să spună preşedintele: dacă mai au undeva majoritate, o au acolo, în detenţie”, a conchis Orban.