Cum îngrijeşti părul vopsit

Stylist oferind îngrijire profesională a părului la un târg de profil.
Stylist oferind îngrijire profesională a părului la un târg de profil. (Epoch Times România)

Marele avantaj al vopselei de păr este că îţi poţi schimba look-ul într-un timp foarte scurt şi cu minimum de efort. Totuşi, aceste vopsele îţi pot deteriora părul dacă nu îl îngrijeşti corespunzător. De aceea, el necesită o îngrijire specială, care să îi ofere protecţia şi hidratarea de care are nevoie. Tratamentele naturale pot ajuta în acest sens – mai mult, ele se pot dovedi utile şi în cazul menţinerii îndelungate a culorii şi oferă un aspect strălucitor firului de păr.

Primul sfat pentru un păr mai sănătos ar fi folosirea unui şampon şi balsam formulate special pentru părul vopsit, aceste produse conţinând ingrediente care protejează culoarea şi care sunt mai delicate cu firul de păr decât celelalte de pe rafturile magazinelor.

O altă soluţie este aceea de a nu folosi în exces foehnul şi placa de întins părul, deoarece căldura excesivă pe care o degajă acestea nu este deloc benefică pentru părul tău, în plus decolorează părul.

Masca de ulei de măsline şi ulei de rozmarin stimulează creşterea părului şi protejează împotriva degradării, în timp ce uleiul de măsline hrăneşte firul de păr. Încălzeşte un sfert de cană de ulei de măsline, apoi adaugă 5 picături de ulei esenţial de rozmarin. Aplică amestecul pe păr, apoi acoperă capul cu o bonetă şi lasă să acţioneze pentru minimum 20 de minute. Ulterior, poţi clăti şi şampona.

Pentru doamnele şi domnişoarele care se spală pe cap foarte des, le recomandăm spălatul părului mai rar, deoarece spălarea părului implică apă fierbinte şi şampon ales greşit, elemente care contribuie la estomparea culorii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură