Cum desfiinţăm Academia lui Oprea? Emilia Şercan a avut "o revelaţie la ceas de seară"

Controversata Academie de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale, care le plăteşte salariu lunar, pe viaţă, unor "băieţi deştepţi" ce controlau Statul la un moment dat, trebuie desfiinţată, consideră jurnalista Emilia Şercan.
Emilia Şercan
Emilia Şercan (Florin Chirilă/Epoch Times)

Până acum au existat în Parlament două tentative eşuate de a desfiinţa Academia de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale (ASSN), însă o soluţie la problema asta există totuşi, a remarcat duminică seară, într-o postare pe pagina sa de Facebook, jurnalista Emilia Şercan, care susţine că a avut o revelaţie în acest sens.

"ASSN le plăteşte salariu lunar pe viaţă unor "băieţi deştepţi", care şi-au înfiinţat o academie când se aflau la butoanele tărişoarei. Recent, însemnând de vreo două- trei săptămâni, şi-a mai dat demisia unul dintre academicienii de carton de la ASSN - Gigel Paraschiv, actualmente secretar de stat la Ministerul Educaţiei. A demisionat după ce am scris că este în incompatibilitate şi conflict de interese pentru că ocupa în acelaşi timp şi poziţia de secretar de stat şi pe cea de membru în conducerea Şcolii Doctorale a Academiei Naţionale de Informaţii a SRI", a declarat Emilia Şercan.

Potrivit jurnalistei, după ce şi-a evaluat situaţia mai bine, Paraschiv şi-a dat demisia şi din ASSN, în contextul în care academia este finanţată prin bugetul Ministerului Educaţiei unde el este secretar de stat - deci încă un conflict de interese pe lângă ăla despre care scrisesem.

"Şi uite aşa am o revelaţie la ceas de seară. Până acum au existat în Parlament două tentative de a desfiinţa ASSN-ul. Eşuate, desigur. O soluţie la problema asta, există, totuşi. Trebuie scris despre fiecare dintre membrii ASSN, despre opera intelectuală şi alte fapte de vitejie academice, până îşi dau demisia de bună voie, unul câte unul", a precizat Emilia Şercan, adăugând hashtag-urile #statulcapturat şi #aumairamas21.

Printre "băieţi deştepţi" care au pus bazele academiei se numără personalităţi publice precum George Maior, Vasile Dâncu, Gabriel Oprea, Petre Tobă, Florian Coldea, Dan Mihalache şi compania.

"Unii dintre aceşti "băieţi deştepţi" cu ambiţii de academicieni erau nişte analfabeţi, exemplul cel mai elocvent fiind plagiatorul Gabriel Oprea. După ce am început să public în rafale articole despre această academie, Coldea, Hellvig, Tobă sau Oprea au demisionat. Au rămas, totuşi, academicieni Maior, Dâncu, Mihalache şi oamenii lor de manevră - Pricopie, Curaj, Cîmpeanu", a afirmat, cu altă ocazie, Emilia Şercan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne