Cum comentează liderii ACL propunerea lui Tăriceanu de suspendare a preşedintelui

Klaus Iohannis si Vasile Blaga.
Klaus Iohannis si Vasile Blaga. (Epoch Times Romania)

Comentând propunerea preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, de a-l suspenda pentru a treia oară pe şeful statului, liderul liberalilor, Klaus Iohannis, a catalogat sâmbătă demersul drept "o nouă fumigenă", în timp ce omologul său de la PDL, Vasile Blaga, susţine că tema suspendării este una "falsă, cu scopul de arunca praf în ochii românilor", potrivit Mediafax.

Întrebat cum vede ce părere are despre demersul lui Tăriceanu, Iohannis a replicat: "Deocamdată am auzit doar un fel de fumigenă din partea domnului Tăriceanu. Să facă bine domnia sa să depună documentele şi atunci discutăm".

Iohannis a subliniat că discuţiile se vor purta în Parlament, după care urmează ca liderii ACL să îşi exprima opinia politică.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, este de părere că tema suspendării este falsă, având scopul de a arunca praf în ochii românilor. "Ca să nu discutăm despre ce face Ponta, să nu discutăm despre rateul cu comisarul european, care se prefigurează, să nu discutăm despre căderea economică a României, de locuri de muncă... Doar, doar vor rămâne în vechea dispută pe care şi-o doresc din răsputeri Ponta-Băsescu. Pentru noi această dezbatere nu există şi nu ne interesează", a declarat Blaga.

Preşedintele PLR, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat vineri, în cadrul unui comunicat de presă, că, în urma unor "dezbateri şi consultări în exclusivitate cu colegii liberali din PLR", s-a luat decizia de a se iniţia procedura de suspendare şi demitere a preşedintelui Traian Băsescu. Fostul premier susţine că suspendarea ar putea avea loc în preajma datei de 23 septembrie, iar referendum de demitere pe 2 noiembrie, ziua primului tur al alegerilor prezidenţiale, cu o lună înainte ca Traian Băsescu să-şi încheie al doilea mandat.