Cum arătau fructele şi legumele cu mii de ani în urmă (video)

Fructele şi legumele pe care le cumpărăm pe piaţă sau din supermarket sunt destul de diferite de cele care creşteau cu mii de ani în urmă.
Pepenele verde în versiune originală
Pepenele verde în versiune originală (wikipedia.org)

Odată cu evoluţia şi modernizarea vieţii pe Terra, şi alimentele pe care le mâncăm sunt, de asemenea, în schimbare. În special pentru ceea ce provine din natură, oamenii s-au transformat în specialişti sau chiar în distrugători.

Videoclipul prezintă imagini cu diferite fructe şi legume pe care le mâncăm în fiecare zi, dar sunt în versiunile lor originale.

Oamenii au cultivat fructe şi legume de-a lungul miilor de ani, iar intervenţiile au efecte ireversibile. De exemplu, bananele sălbatice, ce creşteau în Papua Noua Guinee în urmă cu 7.000 de ani erau destul de diferite de cele pe care le cunoaştem noi: interiorul lor era plin de seminţe.

Dacă vorbim despre schimbări dramatice, morcovul se încadrează în această categorie. Progresele în domeniul tehnicilor de cultivare au făcut ca forma, gustul şi culoarea lor să se schimbe drastic. Dar, de asemenea, trebuie să se ia în considerare intervenţiile şi modificările genetice, produsele chimice şi conservanţii folosiţi cu scopul de a le conserva pentru producţia de masă.

Acest videoclip este doar un mic eşantion despre felul în care mâna omului a transformat natura. Unii cred că astăzi este mai bine, dar este necesar să fim conştienţi de dominaţia continuă pe care o exercităm asupra naturii, pentru propriile noastre interese.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură