Cum ar trebui să arate un om politic, în viziunea lui Coposu. Diferenţa faţă de politicienii noştri e colosală

Lumea noastră politică este, după cum lesne se poate observa, o lume murdară, plină de egoism, meschinărie, comploturi, trădări, machiavelism etc. Un om politic ar trebui să arate cu totul altfel, este de părere Corneliu Coposu.
Corneliu Coposu
Corneliu Coposu (facebook.com)

Într-un interviu acordat acum ceva ani buni Europei Libere, seniorul Corneliu Coposu, acum trecut în lumea celor drepţi, a încercat să creioneze portretul unui om politic adevărat.

"După opinia mea, care s-ar putea să fie subiectivă, un om politic trebuie să fie constant, ferm, onest, foarte muncitor şi să fie incapabil de a face tranzacţii cu principiile. Sigur că trebuie să dispună de o oarecare abilitate în susţinerea principiilor pentru care militează.

Fără îndoială că trebuie să aibă o mare dragoste de oameni, adică posibilitatea de a şi-i apropia în mod sincer şi capacitatea de a le asculta toate păsurile şi nevoile şi de a intra în rolul fiecărui om interpretând şi punând la suflet necazul lui", a declarat Corneliu Coposu, întrebat care ar fi, în opinia lui, calităţile unui om politic.

"Calitatea de căpetenie pe care aş cere-o eu unui om politic este, repet, pot să fiu subiectiv, fermitate în concepţii şi refuzul de a tranzacţiona principii. Eu cred că dacă aceste două calităţi sunt întrunite, omul politic respectiv are vocaţia de a dobândi încrederea şi chiar afecţiunea celor din jurul lui", a continuat Corneliu Coposu.

Seniorul a ţinut totuşi să sublinieze că face o distincţie netă între omul politic şi politician. "Dacă m-aţi fi întrebat care sunt calităţile unui politician, răspunsul ar fi fost cu totul altul."

Pentru a citi integral interviul intraţi aici.