Cum a reacţionat Voiculescu la vederea mandatului de aducere la instanţă

Dan Voiculescu
Dan Voiculescu (Epoch Times România)

Dan Voiculescu s-a arătat extrem de deranjat de mandatul de aducere în instanţă emis pe numele său pentru dosarul Loteria 2, la care a fost audiat miercuri. Senatorul a declarat că nu era nevoie de acel mandat şi că ar putea să-l dea în judecată pe semnatarul acestuia.
Voiculescu a motivat că i s-a produs un prejudiciu moral şi de imagine pentru că a fost citat cu mandat de aducere pentru a da o declaraţie de martor în dosarul în care fiica sa şi omul de afaceri George Copos sunt judecaţi pentru fapte de corupţie.

Voiculescu a dat încă din anul 2007 o declaraţie în care menţiona că i-a împrumutat fiicei sale o sumă de bani, restituită ulterior, şi că nu are nicio implicare în faptele judecate în dosarul Loteria 2.

Dan Voiculescu a relatat instanţei că, în urmă cu câteva zile, acasă la el a venit un poliţist cu un mandat de aducere. Uşa casei a fost deschisă de o nepoată, care a fugit apoi la mama ei, spunându-i că a venit poliţia să-l ia pe Voiculescu. Acesta a mai precizat că nu a fost citat corespunzător, pentru ca la domiciliul său nu a primit nicio citaţie.

Judecătoarea Ana Otilia Bomboş a explicat că măsura a fost luată pentru că dosarul trenează de multă vreme şi pentru a asigura celeritatea judecării cauzei.

Pentru dosarul Loteria 2 s-a dat un nou termen de judecată pe 5 iunie. DNA i-a trimis în judecată, în 2008, pe Gheorghe Copos, Camelia Voiculescu şi Sorin Pantiş, alături de alte zece persoane, pentru manipularea pieţei de capital.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne