Cum a ajuns adjunctului procurorului general să datoreze 300.000 de euro unui urmărit penal

Prietenul şi naşul adjunctului procurorului general Bogdan Licu, omul de afaceri Mircea Tudor, tocmai ce a fost pus sub urmărire penală într-o afacere de corupţie la Vamă.
Bogdan Licu
Bogdan Licu (pandurul.ro)

Cu o zi în urmă, omul de afaceri Mircea Tudor - considerat inventatorul scanner-ului de avioane - a fost pus sub urmărire penală de procurorii anticorupţie pentru cumpărare de influenţă şi evaziune fiscală pentru obţinerea de contracte la Autoritatea Naţională a Vămilor.

Potrivit România Curată, Mircea Tudor este bun prieten, vecin şi naşul adjunctului procurorului general al României, Bogdan Licu, care a ocupat, pentru o perioadă scurtă, şi funcţia de procuror general interimar.

Mai mult, omul de afaceri l-a împrumutat pe procurorul Licu cu 300.000 de euro, bani cu care Bogdan Licu şi-a cumpărat un apartament într-un ansamblu rezidenţial pe care îl închiriază cu 18.000 de euro pe an, potrivit declaraţiei de avere a magistratului.

Jurnalistul Daniel Befu a reuşit să stea de vorbă cu omul de afaceri care a explicat de ce l-a împrumutat pe Licu cu cei 300.000 de euro.

"S-au strâns relaţiile (e vorba de relaţiile cu Bogdan Licu – n.r.) între noi până când am devenit foarte buni prieteni. După aia i-am propus să se mute lângă mine. Eu eram deja în Baloteşti şi s-a mutat. A fost un teren de vânzare. I-am zis: "Bogdan, e un teren de vânzare aproape, la două case de mine". Şi când şi-a făcut casa în Baloteşti, el a vândut prin Bucureşti ceva şi i-au ajuns banii doar să-şi cumpere teren, nu să-şi facă şi casă. Şi i-am zis "Ok, te ajut". E cel mai bun prieten al meu.

Acum suntem vecini la 3 case distanţă. Ne vizităm în fiecare săptămână. Mâncăm împreună, bem împreună, vorbim despre femei, despre proiectele mele. Eu n-am apartament în Central Park. Bogdan a zis: "Eu vreau ­să-mi iau apartament în Central Park şi nu satisfac condiţiile de creditare". Şi am zis: "Ok, te susţin eu" Şi cu asta ­basta", a declarat Mircea Tudor.