Cultura chineză de inspiraţie divină impresionează publicul din Vancouver

Prin prezentarea a 5.000 de ani de istorie comprimată în două ore de divertisment şi de educaţie culturală, Shen Yun Performing Arts a lăsat din nou publicul din Vancouver mai fericit.

Compania cu sediul în New York a prezentat spectacolul final de la Vancouver pe 5 februarie, înainte de a-şi continua turneul său mondial. Trupa va fi în aprilie în Calgary, Edmonton şi Regina.

De-a lungul celor patru show-uri ale Shen Yun de la Teatrul Queen Elizabeth, publicul a izbucnit în aplauze spontane în cursul mai multor piese. În fiecare an, Shen Yun aduce publicului un program complet nou, format din dansuri, cântece şi legende antice chinezeşti.

Faimosul cineast maghiar Laszlo George deţinător al unor premii cinematografice, cu o experienţă în cinematografie de peste 50 de ani în peste 100 de filme, şi care a produs opere de artă uimitoare, prin măiestria sa de fotografie abstractă, a participat la spectacolul de sâmbătă seara, împreună cu membri ai familiei sale din trei generaţii.

El a rezumat dăruirea şi precizia cu care a fost prezentat spectacolul.

"Am să vă spun de ce este uimitor acest spectacol", a spus el. "Toată lumea trebuie să fie conectată 100 la sută. Chiar şi 99 la sută nu funcţionează. "

Fiica sa, decorator de platou de filmare cinematografic, Caroline George-Kohne, a fost sincer interesată de fundalurile digitale animate ale Shen Yun, care oferă imagini pentru fiecare spectacol, purtând publicul către ţinuturi îndepărtate din Regatul Mijlociu.

"Mi-au plăcut efectele vizuale de fundal. Nu am văzut niciodată aceasta încorporată cu utilizarea scenei de spectacol. M-am gândit că a fost extrem de eficace. ... Consider că a fost extrem de original, a fost cu adevărat măreţ", a accentuat ea.

"Uneori m-am gândit că eram în China. Mi-a plăcut efectul zăpezii. Mi-au plăcut norii. Mi-a plăcut perspectiva munţilor din punct de vedere tehnic".

Orchestra Shen Yun este o combinaţie unică de instrumente clasice chineze care conduc melodiile împreună cu o orchestră filarmonică care dă tonul. De exemplu, orchestra include două tipuri de flaute: flaut de bambus din China şi flaut clasic din vest.

Holly Burke, un muzician desăvârşit, cunoscută pentru magia ei la flaut şi având o voce potrivită, a lăudat orchestra.

"Ei au cântat atât de frumos, cu profesionalism, melodiile au fost interpretate impecabil; sunetele minunate la flaut, mi-a plăcut gong-ul. Aş vrea să fi avut un gong în formaţia mea. "

Renumitul designer canadian de modă, Cuevas Rozemerie s-a îndrăgostit de creaţia costumelor tradiţionale chineze după ce a văzut spectacolul de sâmbătă după-amiază.

"Spectacolul a fost fantastic", a declarat designerul, care a câştigat recunoaşterea internaţională în timpul sfertului de secol de carieră în industria modei.

"Costumele au fost absolut minunate. Selecţia de culori, alegerea ţesăturilor şi modul în care fluturau în dans a fost într-adevăr foarte potrivit. "

Spectacol profund

La fel ca în poveştile legendare interpretate în unele din piesele Shen Yun, un membru al publicului, Qiu Mingwei, s-a confruntat cu propria sa experienţă înspăimântătoare în China.

În calitate de fost director adjunct la un ziar controlat de statul chinez, People’s Daily, domnul Qiu a fugit din ţară în 2009, pentru a evita persecuţia. Crima sa? Participarea la un marş pro-democratic din Hong Kong şi apărarea drepturilor omului în China.

"Privind spectacolul, pot vedea că dansatorii Shen Yun au trecut printr-un proces de formare laborios. Ei întruchipează într-adevăr [proverbul chinezesc] "Un minut pe scenă, zece ani de practică." Dansurile lor pot fi considerate un succes ", a afirmat el.

În "prezentarea programului Cum Regele Maimuţă a ajuns să fie foarte sincer, doar printr-un dans scurt au dat publicului o privire fugară asupra culturii chineze conferită de zei. Spectacolul transmite cultura chineză de inspiraţie divină. "

La spectacolul din seara de deschidere a reprezentaţiilor s-a aflat şi renumitul artist taiwanez Chang Chun Chieh, care este consultant pentru Federaţia Artiştilor chinezi canadieni din Vancouver.

"Spectacolul a fost încântător, fantastic şi profund", a spus Chang.

"Design-ul fundalurilor, mişcările dansatorilor, precum şi tranziţia între diferite scene transcend toate spaţiu-timpurile şi expunerea istorică prezentă şi viitoare.

Domnul Chang a declarat că Shen Yun îşi îndrumă publicul pentru a "înţelege ziua de azi din perspectiva istoriei, a înţelege omenirea din perspectiva sinelui şi a înţelege viitorul din perspectiva prezentului."

"Îndrumă oamenii să reflecteze asupra lumii şi a sensului vieţii", a spus el.

Shen Yun Performing Arts, cu sediul la New York, înconjoară lumea cu misiunea de a reînvia cultura tradiţională chineză.

Shen Yun Performing Arts din New York are trei trupe care efectuează simultan turnee în întreaga lume.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi shenyunperformingarts.org

The Epoch Times este un sponsor mândru al Shen Yun Performing Arts.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură