Lanţul coincidenţelor. Firma condusă de naşul lui Dragnea Jr, abonată la contracte cu o instituţie condusă de...

(Captură Foto)

În ultimii aproape 2 ani, respectiv de când Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) este condusă de Geronimo Brănescu, direcţiile sanitar-veterinare judeţene au încheiat 90 de contracte de achiziţie pentru seruri şi vaccinuri cu compania farmaceutică veterinară, Farmavet, deţinută de omul de afaceri Paul Sorin Stănescu, potrivit SEAP (portalul guvernamental de transparenţă în achiziţii publice). Valoarea totală a contractelor este de peste 2 milioane de euro, relatează G4Media.ro.

Numirea lui Geronimo în fruntea Agenţiei sanitar veterinare a fost printre primele măsuri luate de Guvernul PSD instalat după victoria din alegerile parlamentare din decembrie 2016 şi, coincidenţă sau nu, Brănescu, a fost partener de afaceri cu Paul Sorin Stănescu până în 2015. Sorin Stănescu fiind, tot coincidenţă sau nu, naşul de cununie al lui Dragnea jr.

Interesant este că în timp ce Farmavet făcea afaceri bănoase cu ANSVSA, Parlamentul a modificat definiţia conflictului de interese din Codul penal astfel că o asemenea situaţie nu mai poate fi în atenţia procurorilor pentru conflict de interese. Astfel, infracţiunea de ”conflict de interese” prevăzută la articolul 301 din Codul penal (CP) a fost înlocuită, prin legea 193/2017 de modificare a CP, cu infracţiunea de ”folosire a funcţiei pentru favorizarea unei persoane”, prevăzută tot de articolul 301 din CP, dar având alt conţinut. De altfel, Parchetul General a atras atenţia la modificarea legii că infracţiunea de conflict de interese, modificată şi redenumită, a fost dezincriminată în mare parte.

Articolul integral poate fi citit aici