Cu tunurile pe Munteanu. „Este anti-european, anti-american şi încă visează la perioada legionară”

Candidatul PNL la Primăria Capitalei - Marian Munteanu - este sub foc continuu. Mai mulţi politicieni, printre care şi Monica Macovei, alături de o serie de ONG-uri au lansat critici dure la adresa liberalilor, pentru alegerea făcută.
Monica Macovei
Monica Macovei (Epoch Times România)

Propunerea PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei este "penibilă" în contextul în care Marian Munteanu este "un anti-european, anti-american, care încă mai visează la perioada legionară", a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, şefa M10 Monica Macovei, citată de Agerpres.

"După două nominalizări eşuate la Bucureşti (...), a apărut a treia nominalizare, care ne-a luat respiraţia tuturor oamenilor cu logică şi care vor că România să meargă înainte, să facă acel salt istoric de care are nevoie pentru a ajunge la nivelul statelor cu vechi democraţii. L-au propus pe Marian Munteanu, care este un anti-european, un anti-american, care încă mai visează la perioada legionară şi este urmărit de principiile legionare şi care vine dintr-un trecut construit tenebros împreună cu Virgil Măgureanu.

Este o nominalizare care este penibilă, jignitoare pentru noi, pentru electorat, pentru cei din Bucureşti şi care arată clar că este un blat între PSD şi PNL. PNL, practic, dă pe tavă Primăria Capitalei PSD-ului. Să sperăm că oamenii se vor trezi sau s-au trezit deja şi vor ieşi la vot, chiar şi cei dezamăgiţi de politică, ca să voteze partidele noi şi curate, să voteze oameni competenţi şi profesionişti", a declarat Macovei.

Nemulţumirea şefei M10 nu se limitează însă doar la opţiunea PNL. Toate partidele parlamentare susţin candidaţi cercetaţi sau chiar condamnaţi pentru fapte de corupţie.

"Clasa politică de astăzi, şi mă refer la partidele parlamentare, este veselă, obraznică, arogantă, coruptă şi îşi bate joc în continuare de oameni, ca şi cum nu s-a întâmplat nimic niciodată. N-au furat, Colectiv nu a existat, oamenii nu au murit acolo din vina lor. Din păcate, PSD a plecat de la guvernare şi nu a rămas acolo ca să dea socoteală pentru ceea ce a făcut, asta pentru că a fost o greşeală tactică foarte gravă.

Trebuia să stea PSD la guvernare până la sfârşitul acestui an, tocmai pentru a da socoteală, inclusiv pentru Colectiv şi pentru toate celelalte. Avem partide parlamentare care propun oamenilor candidaţi corupţi, candidaţi care sunt investigaţi sau condamnaţi, deşi toţi se laudă cu nişte coduri de integritate minunate", a subliniat Monica Macovei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne