Cu toţii avem cel puţin trei ochi - unul în interiorul capului

Creierul uman
Creierul uman (Shutterstock)

Epifiza sau glanda pineală este situată în creierul uman şi are structura unui ochi. Celulele sale se comportă ca şi retina, ca receptori de lumină. Structura glandei este comparabilă cu corpul vitros - substanţa gelatinoasă localizată între retină şi cristalinul ochiului, fiind similară unei lentile.

Oamenii de ştiinţă descoperă încă multe despre corpul pineal, cunoscut drept "sediul" conştiinţei umane atât în spiritualtatea estică, cât şi în filozofia vestică. Credinţele estice susţin de asemenea că în alte planuri de existenţă pot fi văzuţi ochi pe tot corpul.

Cu mult timp în urmă, oamenii de ştiinţă au recunoscut similarităţile dintre structura ochiului şi cea a corpului pineal. În 1919, Frederick Tilney şi Luther Fiske Warren scriau că aceste asemănări demonstrează faptul că glanda pineală, care este sensibilă la lumină, e posibil să aibă şi alte capacităţi vizuale.

Mai recent, în 1995, Doctorul Cheryl Charf, şeful departamentului celular şi neurobiologic al Universităţii California de Sud, a scris despre ceea ce ea numea „ochiul minţii”.

„Sub piele în craniul unei şopârle există un al treilea ochi, sensibil la lumină, care este... echivalent cu glanda pineală din creierul uman acoperită de os şi care poate secreta hormoni. Glanda pineală umană nu are acces direct la lumină, dar la fel ca ”al treilea ochi” al şopârlei, eliberează în timpul nopţii o cantitate mărită de hormon numit melatonină”, a scris ea. „Glanda pineală este ‘ochiul minţii‘.”

În anii 1950, cercetătorii au descoperit abilitatea glandei pineale de a detecta lumina, şi de a produce melatonină în funcţie de cantitatea de lumină pe care o detectează. În acest fel, practic, controlează ritmurile importante din corp. Afectează sistemul de reproducere şi sistemul imunitar.

S-a crezut anterior că glanda pineală este ceva rudimentar, dar această descoperire arată că de fapt are funcţii importante.
O altă descoperire făcută în luna mai 2013, ar putea schimba modul în care este privită glanda pineală.

S-a descoperit că glanda pineală a unui şoarece produce N, N-Dimetiltriptamina (DMT). DMT este mai răspândită în fiinţe organice ce nu sunt bine înţelese. Unele persoane consumă DMT pentru a-şi induce experienţe psihedelice de multe ori caracterizate ca fiind intense spiritual.

Doctorul Rick Strassman a condus o cercetare aprobată de Guvernul Statelor Unite la Universitatea din New Mexico în anii 1990, injectând voluntarii cu DMT. El a numit DMT-ul „molecula spiritului”.

Studiul care a confirmat prezenta DMT-ului în glanda pineală a şoarecilor a avut loc la Universitatea Michigan şi a fost condus de Doctorul Jimo Borjigin de la Louisiana State University şi de Doctorul Steven Barker. A fost finanţat parţial de către Fundaţia Cottonwood Research, condusă de către doctorul Strassman, susţinătoare a cercetărilor ştiinţifice cu privire la natura conştiinţei. Rezultatele studiului au fost publicate în jurnalul Chromatographhy Biomedical.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură