Cu ocazia Zilei Independenţei R. Moldova, miniştrii au răspuns la întrebările cetăţenilor

După 28 de ani de independenţă, Republica Moldova abia învaţă să fie un stat şi nu a reuşit să le ofere cetăţenilor săi siguranţă în viitorul apropiat, constată Maia Sandu.
Miniştri de la Chişinău la discuţie cu cetăţenii în faţa Guvernului, 27.08.2019
Miniştri de la Chişinău la discuţie cu cetăţenii în faţa Guvernului, 27.08.2019 (unimedia.info)

Cu ocazia Zilei Independenţei Republicii Moldova, mai mulţi membri ai Cabinetului de miniştri de la Chişinău au decis marţi, 27 august, să discute cu cetăţenii în spaţiul verde din faţa Guvernului.

Majoritatea oamenilor s-au adunat în jurul premierului Maia Sandu şi a vicepremierului Andrei Năstase, ministru al Afacerilor Interne. În mare parte cetăţenii şi-au exprimat susţinerea pentru actuala guvernare, dar o parte dintre ei au cerut urgentarea reformelor. Printre problemele puse în faţa guvernanţilor s-au mai numărat impozitele mari, pensiile mizere, justiţia coruptă, drumurile rele, fenomenul migraţiei etc.

Membrii Guvernului au menţionat că unele reforme se mai lasă aşteptate din motivul că toate acţiunile şi deciziile urmează să corespundă legii, iar Maia Sandu a anunţat că miercuri va fi prezentat un proiect de lege privind reforma justiţiei.

În context, premierul a ţinut să sublinieze că la 28 de ani de independenţă, Republica Moldova abia învaţă să fie un stat şi nu a reuşit să ofere oamenilor siguranţa zilei de mâine. „De aceea, avem nevoie de instituţii puternice şi o clasă politică responsabilă, iar modelul necesar de dezvoltare pentru ţară este cel al integrării europene.”

Marţi seară, în PMAN de la Chişinău a avut loc un concert cu participarea artiştilor autohtoni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe