CSONU condamnă atacul asupra hotelului Corinthia din Tripoli


Imagine a Hotelului Corinthia din Tripoli în timpul atacului din 27 ianuarie 2015.
Imagine a Hotelului Corinthia din Tripoli în timpul atacului din 27 ianuarie 2015. (Captură Foto)

Consiliul de Securitate al ONU (CSONU) a condamnat marţi atacul scandalos asupra unui hotel din Tripoli, în care au murit nouă oameni, adăugând că responsabilii pentru acest act terorist trebuie să fie aduşi în faţa justiţiei, conform NDTV.

Cinci străini – un american, doi filipinezi, un francez şi un sud-coreean – s-au aflat printre cei ucişi de doi bărbaţi înarmaţi care au năvălit marţi în Hotelul Corinthia din capitala libiană.

CSONU a cerut tuturor politicienilor şi facţiunilor din Libia să lucreze împreună cu ONU pentru a lansa un proces politic “care să adreseze provocările politice şi de securitate pe care le înfruntă ţara.”

Delegatul ONU Bernardino Leon urmăreşte să intermedieze un acord privind formarea unui guvern de uniune în Libia, care a fost zguduită de conflicte de când a fost înlăturat de la putere în 2011 Moammer Gaddafi.

Ramura din Tripoli a grupului jihadist Statul Islamic şi-a asumat răspunderea pentru atac în cadrul unei declaraţii pe Twitter, conform centrului american de monitorizare a site-urilor islamiste SITE.

Statul Islamic a declarat că atacul este un act de răzbunare pentru moartea lui Abu Anas al-Liby, un jihadist libian care a fost suspectat de implicare în bombardarea a două ambasade americane în estul Africii în 1998. Liby a murit într-un spital american în 2 ianuarie 2015, cu două zile înainte să fie judecat.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook