CSM-ul luat din nou în captivitate. Deputat PAS: Mihai Murguleţ riscă să fie dat afară din sistemul judecătoresc

Mihai Murguleţ, judecător din R. Moldova
Mihai Murguleţ, judecător din R. Moldova (facebook.com/M.Murguleţ)

Deputatul PAS Sergiu Litvinenco informează că Mihai Murguleţ, magistratul care a scos la lumină mai multe ilegalităţi crase comise de „gaşca de bandiţi în mantii” de pe timpul lui Plahotniuc (Druţă, Sternioală, Pavliuc şi alţii ca ei), a fost „decapitat” astăzi de CSM-ul ”reformat” fiindu-i refuzată numirea ca judecător până la atingerea plafonului de vârstă.

Astfel, Murguleţ urmează a fi dat afară din sistemul judecătoresc care în opinia parlamentarului a fost luat din nou în captivitate de către „Dodon şi camarila lui de corupţi”.

Potrivit deputatului PAS, controlul total asupra activităţii CSM a fost posibil urmare a împărţirii politice a celor patru poziţii noi de membri ai CSM numiţi de Parlament cu puţin timp în urmă. „S-au târguit ca la piaţă, până la urmă doi membri au revenit PSRM-ului, iar doi PD-ului. Este trist acest lucru.”

Prin ceea ce face Dodon, mai ales în ultima vreme, arată tot mai mult că nu se deosebeşte prea mult de Plahotniuc, scrie Litvinenco pe pagina sa de socializare ţinând să sublinieze că procedând ca Plahotniuc, Dodon va ajunge cam tot acolo unde este fostul lider PDM. „Numai că, în loc de soarele din Miami, va vedea, în cel mai bun caz, gheţarii de pe Rostov pe Do(do)n...”.

CSM a respins joi, 16 aprilie, cererea de numire a lui Mihai Murguleţ în funcţia de judecător până la atingerea plafonului de vârstă, mandatul de 5 ani al acestuia expirând în februarie. La sfârşitul lunii iunie 2019, în baza sesizării judecătorului Mihai Murguleţ care a reclamat acţiuni abuzive la adresa sa, CSM a înlăturat de la exercitarea funcţiilor administrative pe Ion Druţă, preşedintele CSJ, Radu Ţurcanu, preşedintele Judecătoriei Chişinău şi trei vicepreşedinţi ai aceleiaşi instanţe, Nicolae Clima, şeful Inspecţiei Judiciare şi Oleg Sternioală, membru al Colegiului de Evaluare a Performanţelor Judecătorilor.