CSM, somat de Asociaţia Procurorilor să avizeze negativ proiectul lui Tudorel Toader

Consiliul Superior al Magistraturii trebuie să avizeze negativ proiectul de lege care vizează modificarea legilor justiţiei promovat de ministrul PSD Tudorel Toader, a solicitat Asociaţia Procurorilor din România.
Tudorel Toader(Ministrul Justitiei),
Tudorel Toader(Ministrul Justitiei), (Florin Chirila/Epoch Times)

Asociaţia Procurorilor din România a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii avizarea negativă a proiectului de modificare a Legilor Justiţiei, propus de ministrul PSD Tudorel Toader, formulând în acest sens observaţii şi propuneri punctuale, reiese dintr-un comunicat de presă semnat de preşedintele organizaţiei, Bogdan Gabor.

"Această solicitare a avut în vedere faptul că propunerile care vizează plasarea Inspecţiei Judiciare sub autoritatea Ministerului Justiţiei, modificarea competenţelor Consiliului Superior al Magistraturii prin ştirbirea atribuţiilor acestuia, modalitatea de numire a procurorilor cu funcţii de conducere din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi Direcţiei Naţionale Anticorupţie, precum şi modificările referitoare la condiţiile răspunderii magistraţilor, condiţiile de admitere în magistratură, de promovare a magistraţilor, sunt propuneri care ar putea afecta grav independenţa şi funcţionarea sistemului judiciar", a transmis Asociaţia Procurorilor din România.

Observaţiile şi propunerile formulate se găsesc pe pagina de Facebook a organizaţiei conduse de procurorul Bogdan Gabor.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne