CSM şi-a ales noua conducere: Marius Tudose şi Bogdan Gabor

Marius Tudose şi Bogdan Gabor
Marius Tudose şi Bogdan Gabor (Epoch Times România)

Judecătorul Marius Badea Tudose a fost ales marţi, cu majoritate de voturi, în funcţia de preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, în timp ce postul de vicepreşedinte al instituţiei va fi ocupat de procurorul Bogdan Gabor, reiese dintr-un comunicat remis de CSM.

Judecătorul Marius Tudose îşi propune, conform proiectului de management, continuarea procesului demarat în 2011, de raţionalizare a instanţelor şi parchetelor prin "redesenarea hărţii administrative judiciare", pentru a creşte eficienţa şi calitatea actului de justiţie, potrivit Mediafax.

"Este necesară consolidarea atitudinii pro-active a CSM şi a instituţiilor sistemului judiciar român în dialogul cu instituţiile europene, prin prezentarea progreselor reale, semnificative, raportate la cele patru benchmark-uri. Componenta de cooperare trebuie să se afirme ca proritară, lăsând în plan secund aspectele de verificare", se arată în proiectului managerial al judecătorului.

La rândul său, procurorul Bogdan Gabor a susţinut, în cadrul proiectului său de management, că Ministerul Justiţiei ar trebui sesizat cu privire la necesitatea modificării pachetului de legi ale justiţiei. Un alt obiectiv asumat de acesta este "reanalizarea şi redimensionarea, împreună cu Ministerul Public, a schemelor de personal din cadrul parchetelor, în sensul reducerii numărului de posturi de la unele parchete şi alocarea acestor posturi finanţate către unităţile mari de parchet".

Bogdan Gabor propune, de asemnea, şi simplificarea bibliografiei în cadrul procedurilor de organizare a concursurilor de ocupare a funcţiilor de conducere din cadrul instanţelor şi parchetelor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne