Criza refugiaţilor - Ungaria declară stare de urgenţă. Budapesta ar putea ridica un gard la graniţa cu România

Ministrul ungar de Interne Sandor Pinter susţine că Budapesta a declarat stare de urgenţă ca răspuns la o “situaţie de criză” legată de refugiaţi şi că plănuieşte să amplifice protejarea graniţelor ţării.
Refugiaţi pe ruta balcanică.
Refugiaţi pe ruta balcanică. (Captură Foto)

Pinter a declarat miercuri că Ungaria trimite forţe poliţieneşti şi soldaţi pentru a patrula la frontierele sale din regiunea sudică.

“Ungaria îşi va intensifica protecţia la graniţele sale şi declarăm existenţa unei situaţii de criză pentru întreaga ţară datorită imigraţiei”, a precizat ministrul ungar.

El a adăugat că măsurile sunt necesare deoarece nu se ştie cu exactitate unde se află refugiaţii blocaţi în zona Balcanilor.

Pinter a precizat că Budapesta face pregătiri de-a lungul graniţei sale cu România pentru a ridica un gard în acea zonă în următoarele 10 zile, dacă se va dovedi necesar acest lucru.

El a adăugat că România a promis că va împiedica refugiaţii să ajungă în Ungaria folosind graniţa româno-ungară.

Poliţia a arestat marţi 127 de refugiaţi care au pătruns în Ungaria, în principal printr-un gard la frontiera cu Serbia.

Ungaria a declarat anul trecut stare de urgenţă în mai multe zone ale ţării afectate direct de migranţii care au pătruns în ţară.

În plus, Slovenia şi vecina Croaţia au anunţat deja că, începând de miercuri, vor refuza tranzitul majorităţii refugiaţilor şi solicitanţilor de azil pe teritoriilor lor, încercând să blocheze ruta Balcanică. Această rută a fost folosită de sute de mii de persoane care doresc să găsească o viaţă nouă în statele UE, majoritatea lor sperând să stabilească în Germania.

Între timp, un oficial grec a declarat că există indicaţii că patrulele forţelor NATO în estul Mării Egee reduc în mod semnificativ numărul de refugiaţi care călătoresc din Turcia spre insulele elene.

Peste un milion de refugiaţi au fugit din zonele zguduite de război din Africa şi Orientul Mijlociu şi, după ce au ajuns în Grecia prin Turcia, au folosit ruta Balcanică pentru a se îndrepta spre centrul şi nordul Europei.

Statele UE aflate de-a lungul acelei rute şi-au intensificat totuşi controalele şi protejarea frontierele lor, îngreunând şi mai mult călătoriile deja periculoase pe mare şi pe uscat, în condiţii de ploaie, ninsoare şi frig, la care se încumetă migranţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe