Criza refugiaţilor: Imigranţii iau drumul Croaţiei

Sute de refugiaţi se adăpostesc într-o parcare din Salzburg în drumul lor spre Germania.
Sute de refugiaţi se adăpostesc într-o parcare din Salzburg în drumul lor spre Germania. (Captură Foto)

Aproximativ 5600 de refugiaţi au ajuns în Croaţia, ca urmare a măsurilor dure luate de Ungaria pentru a-şi închide graniţa cu Serbia. Premierul croat a declarat că-i va lăsa să-şi urmeze nestingheriţi drumul către Europa de Vest.

Potrivit reporterilor croaţi aflaţi în localitatea Tovarnik de la graniţă, după sigilarea graniţei sârbo-ungare, 5.600 de oameni au ajuns deja în Croaţia, iar în următoarele zile mai sunt aşteptaţi alţi 4000 de refugiaţi, un număr mult mai mare decât cel prognozat de autorităţi, scrie revista Spiegel.

800 dintre refugiaţii aflaţi în localitatea Tovarnik, la graniţa cu Serbia, au fost transportaţi cu trenul la Dugo Selo, la est de Zagreb, într-un centru de primire.

După închiderea graniţei ungare, premierul croat Zoran Milanovic declarase că ţara sa le va permite refugiaţilor să-şi continue nestingheriţi drumul spre Europa de Vest. La rândul său ministrul croat de Interne, Ranko Ostojic, a anunţat că dacă va fi nevoie va fi creat un coridor înspre Austria, în coordonare cu Slovenia.

Refugiaţii care vin din Grecia încearcă acum să ajungă prin Croaţia, pe ruta balcanică, în Europa de Nord. Reamintim că Ungaria, principala ţară de tranzit pentru ruta balcanică, şi-a sigilat graniţa cu Serbia şi a ameninţat cu construirea unui gard ghimpat şi la frontiera cu Croaţia, şi cu România.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe