Criza din Sănătate. Ministrul propune retragerea acreditării a două mari Spitale Judeţene de Urgenţă

Sorina Pintea
Sorina Pintea (Epoch Times România)

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat luni că va propune retragerea acreditării a două spitale ce au fost controlate săptămâna trecută, cel Judeţean de Urgenţă din Ploieşti şi „corespondentul” lui din Târgu Jiu. Această decizie ar necesita un nou proces de acreditare pentru spitalele în cauză, a precizat ministrul.

„Este apanajul Agenţiei pentru Managementul Calităţii în Sănătate. Voi face o informare către agenţie vizavi de neregularităţile pe care le-am constatat vizitând spitalul, o parte din secţiile spitalului, şi sunt convinsă că vor lua măsurile care se impun referitor la anumiţi indicatori care posibil în momentul evaluării să fie conformi, nu mai sunt. Ministrul Sănătăţii nu poate să ceară imperativ, poate să propună. Asta am să fac”, a spus Sorina Pintea, prezentă la conferinţa „Gravele probleme din sănătate. Cât de bolnav este sistemul”, potrivit Agerpres.

Ministrul Sănătăţii a mai declarat că Spitalului Judeţean Braşov i-a fost aplicată o amendă de 20.000 de lei, la care se adaugă 10.000 de lei amenzi pentru medicii şi asistenţii din unitatea medicală.

De asemenea, Sorina Pintea a mai ţinut să adauge că verificările nu au fost un „exerciţiu de imagine” şi că incursiunile prin spitale vor continua.

„Nu a fost un exerciţiu de imagine şi nu va fi, pentru că voi face în continuare acest lucru. Pur şi simplu m-am săturat să fie arătate cu degetul doar autorităţile, pentru că până la urmă fiecare dintre noi suntem parte a acestui sistem. Sistemul nu este ceva abstract la care ne uităm şi spunem că nu merge, suntem noi, fiecare. (...) Nici următoarele incursiuni nu vor fi un exerciţiu de imagine, pentru că încă am unele semnale negative din anumite zone”, a declarat Pintea.

Totodată, ministrul a adăugat că pe parcursul controalelor, a întâlnit mentalităţi de genul „este bine şi aşa” cât şi un soi de „blazare”. Referitor la aparatura medicală, Pintea a asigurat că va finanţa aparatura medicală „acolo unde ea va fi folosită, unde avem profesionişti care să o folosească, pentru că ştiţi foarte bine că încă există aparatură în cutii în spitale”.

Ministrul Sănătăţii a fost prezentă luni la conferinţa „Gravele probleme din sănătate. Cât de bolnav este sistemul”, unde a expus situaţia găsită în unităţile medicale controlate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne