Criza creditului este aici. 250 trilioane USD în total

(Getty Images)

În timp ce guvernele îşi măresc taxele pentru a face faţă creşterii neîngrădite a cheltuielilor, masele sunt tot mai forţate să îşi suplimenteze veniturile prin credite. Conform celor mai mulţi experţi financiari, această problemă a datoriilor este atât de mare, încât va genera o prăbuşire economică globală de proporţii epice, potrivit site-ului Zero Hedge.

Potrivit celui mai recent raport Global Debt Monitor al Institute of International Finance, în primul trimestru al acestui an, volumul datoriilor deţinute în întreaga lume a înregistrat cea mai mare creştere din ultimii doi ani. Aceasta a crescut cu 8 trilioane de dolari şi a atins un nou record, respectiv de 247 trilioane de dolari, de la 238 trilioane în 31 decembrie 2017. Comparativ cu sfârşitul anului 2016, aceasta a crescut cu 30 trilioane de dolari.

Datoria globală este atât de mare încât cea mai mare parte nu va fi acoperită niciodată şi, pe măsură ce guvernele continuă să îşi crească cheltuielile, în condiţiile în care datoriile continuă să se acumuleze, viitorul economiei pare sumbru.

Există deja suficiente date pentru a arăta că ar putea avea loc un colaps economic şi o prăbuşire a pieţei acţiunilor în 2018. Investitorul şi managerul de fonduri american Bill Gross a afirmat în 2017 că “sistemul nostru financiar ... este precum un camion plin cu nitroglicerină care merge pe un drum cu hârtoape”. O mişcare greşită şi întreaga situaţie ar putea produce o explozie puternică, potrivit Epic Economist.

Potrivit Financial Times, devine clar faptul că politica monetară globală este acum prinsă într-o capcană a datoriilor autoprovocată. Continuarea în aceeaşi direcţie este tot mai periculoasă. Mai dificil este faptul că orice schimbare a sensului de mers implică de asemenea mari riscuri. Este uşor de înţeles că probabilitatea izbucnirii unei alte crize să continue să crească.

Publicaţia The Epic Economist a realizat un material video în care detaliază cum s-au întâmplat toate acestea. Este destul de uşor de înţeles însă că majoritatea încă nu poate trece peste noţiunile preconcepute pentru a înţelege această potenţială criză şi va fi vina guvernelor şi a celor care continuă să aştepte ca stăpânii sau conducătorii să le rezolve problemele, precizează Zero Hedge.

“Este vorba doar de a lua bani de la noi şi de a-i transfera în buzunarele guvernului. Apoi, banii sunt luaţi din buzunarele guvernului şi transferaţi în mâinile elitei. Este un joc care a fost jucat de generaţii şi este momentul ca umanitatea să spună că este de ajuns”, potrivit The Epic Economist.

Viitorul economiei globale nu arată promiţător pe baza volumului mare al datoriei şi a bogăţiei care este transferată de la oameni la stăpânii lor. Trăim într-un sistem de sclavie economică şi, până când umanitatea nu va înţelege acest lucru, singura opţiune este o criză economică.