Criza coronavirusului. Ford România va trimite în şomaj tehnic 6.000 de angajaţi

(Getty Images)

Producătorul auto american Ford va trimite în şomaj tehnic 6.000 de angajaţi de la fabrica auto din Craiova pe perioada 19 martie – 5 aprilie, ca urmare a agravării crizei generate de coronavirus. Situaţia nu este unică, mai mulţi producători auto de renume fiind forţaţi să îşi închidă fabricile din Europa.

Anunţul a fost făcut de Maria Manea, lider al Sindicatului Ford Craiova, care a declarat pentru Mediafax că angajaţii Ford intraţi în şomaj “vor fi plătiţi cu 78 la sută din salariu”, precizând că este posibil ca nu toată lumea să stea acasă.

“Deocamdată nu ştim metodologia de aplicare. Ne-au fost date informaţii că se întrerupe activitatea. Bănuiesc că mai sunt activităţi care nu necesită întrerupere, dar asta vom vedea. Din cauza coronavirusului a fost luată această măsură”, a explicat Maria Manea.

Totuşi, fabrica auto din Craiova, care are peste 6.000 de angajaţi, nu a transmis încă niciun comunicat oficial cu privire la informaţiile care au ajuns la angajaţi.

Ford nu este singurul gigant auto care a ajuns în situaţia de a-şi închide fabrici şi de a trimite în concediu angajaţii.

Astfel, producătorul auto german Volkswagen a anunţat că îşi va închide pentru câteva săptămâni majoritatea fabricilor din Europa. Renault a anunţat că îşi va suspenda temporar producţia la 12 uzine auto, afectând mii de angajaţi. Iar, PSA, care deţine mărcile Peugeot, Citroen şi Opel, a anunţat că îşi va închide toate uzinele de pe teritoriul UE.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne