Cristina Neagu, în cursa pentru titlul 'IHF World Player of the Year 2018'

Neagu a fost inclusă în această anchetă alături de alte patru handbaliste de top: Ana Viahireva (Rusia), Amandine Leynaud (Franţa), Stine Oftedal (Norvegia) şi Estelle Nze Minko (Franţa).
Handbalista română Cristina Neagu
Handbalista română Cristina Neagu (Cristina Neagu/facebook)

Jucătoarea română legitimată la CSM Bucureşti, Cristina Neagu, se află pe lista scurtă a celor cinci handbaliste care au fost nominalizate de un grup de experţi, respectiv selecţioneri ai echipelor naţionale şi membri ai IHF, pentru titlul de cea mai bună jucătoare a lumii în 2018, potrivit anunţului făcut joi de Federaţia Internaţională de specialitate.

Campioana noastră, care a fost distinsă recent cu titlul de cea mai bună jucătoare din Europa, pentru al doilea an la rând, fiind totodată şi cea mai bună marcatoare din istoria Campionatelor Europene, cu un total de 237 de goluri, le va avea contracandidate la acest premiu pe Ana Viahireva (Rusia), Stine Oftedal (Norvegia) şi Estelle Nze Minko (Franţa) şi Amandine Leynaud (Franţa), cea din urmă fiind o fostă jucătoare a echipei Oltchim Râmnicu Vâlcea.

Cu echipa sa de club, Neagu a obţinut în 2018 campionatul şi Cupa României, a jucat finala mică a Ligii Campionilor, unde a fost golghetera competiţiei cu 110 reuşite.

Ea este câştigătoarea ediţiilor 2010, 2015 şi 2016 a acestui premiu.

La masculin au fost nominalizaţi sportivii Rasmus Lauge Schmidt şi Mikkel Hansen (Danemarca), Sander Sagosen (Norvegia), Jim Gottfridsson (Suedia) şi Vincent Gerard (Franţa).

Voturile pot fi exprimate până pe 15 martie 2019 pe http://www.ihf.info/ .

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport