Cristian Preda: Cu ce îl ajută pe Predoiu, posibilul premier penelist, şefia bicefală Gorghiu-Blaga?

Cristian Preda
Cristian Preda (Epoch Times România)

Toţi premierii României au fost lideri ai partidelor din care proveneau, a evidenţiat europarlamentarul Cristian Preda, care se întreabă cu ce anume îl ajută pe Cătălin Predoiu, posibilul viitor premier PNL, să stea în umbra şefiei bicefale Gorghiu-Blaga.

"În ultimii 15 ani, cu excepţia lui MRU, prim-ministru neafiliat politic şi, din păcate, rămas pentru scurt timp la guvern, toţi premierii au fost liderii partidelor din care proveneau. Năstase era şeful PSD, Tăriceanu - al PNL, după retragerea lui Stolojan, Boc a condus PDL după prima alegere a lui Băsescu, iar Ponta a devenit liderul social-democraţilor după eşecul lui Geoană la prezidenţiale", a precizat Cristian Preda.

În 2014, PDL şi PNL s-au topit într-un partid şi-l au drept candidat pentru Palatul Victoria pe Cătălin Predoiu. Actualul prim-vicepreşedinte PNL a fost unul dintre cei doi prezidenţiabili de dreapta care au renunţat, în favoarea lui Klaus Iohannis, la cursa pentru Cotroceni şi, în baza acordurilor PNL-PDL, a fost desemnat drept candidat la postul de premier.

"Dar de ce nu e el şeful formaţiunii care-l susţine? Nu ar fi oare firesc ca, înainte de a fi urmaşul lui dottore, Predoiu să câştige mai întâi susţinerea colegilor săi de partid, ca lider politic? Invers, cu ce îl ajută pe posibilul premier penelist şefia bicefală Gorghiu-Blaga? A sta în umbra lor e un avantaj în relaţia cu cetăţenii?

Să nu credeţi că întreb toate astea cu ironie sau cu vreo urmă de interes privat. Doar mă întreb dacă nu cumva un plus de coerenţă - şi în raport cu principiile democratice, şi în raport cu tradiţia recentă a politicii româneşti - ar ajuta dreapta să câştige încrederea alegătorilor... Asta ar trebui să fie o probă infinit mai uşoară decât sarcina de a conduce un guvern", a mai precizat Cristian Preda.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne