Cristian Popescu Piedone candidează din nou la Primăria Sectorului 4

Obligat să se retragă de la Primăria Sectorului 4 după tragedia din clubul Colectiv soldată, până acum, cu 64 pe morţi, celebrul Piedone va candida din nou la postul de primar.
Primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone
Primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone (wikipedia.org)

Cristian Popescu Piedone şi-a depus miercuri candidatura, ca independent, pentru un nou mandat de primar al Sectorului 4.

Piedone a dat vestea intrării în cursa electorală pe Facebook, acolo unde, reamintim, anunţa la finele lui noiembrie 2015, după ce a fost pus sub acuzare în cazul tragediei de la Clubul Colectiv, că se retrage din viaţa politică.

"Astăzi am făcut un pas care nu mi-a fost uşor: mi-am depus candidatura pentru Primăria Sectorului 4. Singurii care au fost prezenţi alături de mine au fost copiii mei: Ana şi Vlad, pentru că familia mi-a oferit sprijinul de care aveam nevoie şi mi-a dat curajul de a merge mai departe.

(...)

M-am gândit mult în ultimele luni la cine sunt şi ce sunt eu capabil să ofer mai departe comunităţii care mi-a arătat atât de multă încredere. M-am gândit cum îmi pot repara onoarea de om. Voi mi-aţi dat răspunsul: să continuăm împreună ceea ce am început. Mi-aţi spus că vreţi să va luaţi primăria înapoi. Mi-aţi spus că nu v-am dezamăgit şi nu vreau să o fac nici acum. De ce să nu îmi pun experienţa în slujba dumneavoastră?

De aceea doresc să vă mulţumesc pentru sprijinul constant pe care mi l-aţi arătat în ultimii 8 ani, şi în special în ultima perioadă, arătându-vă că nu va părăsesc. Voi decideţi dacă merit în continuare să am grijă de Sectorul 4, de care îmi pasă, în care m-am născut şi în care locuiesc şi trăiesc. Până la urmă, este dreptul constituţional al oricărui cetăţean de a candida. Şi este dreptul vostru, al locuitorilor Sectorului 4, de a alege. Nu este nevoie să ieşiţi în stradă pentru a decide cine merită să fie primar. Este suficient să votaţi.

Mă cunoaşteţi toţi. Nu am fost niciodată un om de partid şi nu am depins de partide. De aceea candidez independent. Înainte de toate sunt om şi sunt în slujba oamenilor. Am văzut toţi de ce sunt capabile partidele.

Stiu că va urma o campanie murdară, poate şi cu atacuri la persoană. Eu, aşa cum v-am obişnuit, nu voi ataca pe nimeni. Vor încerca să mă calce în picioare şi să mă învinuiască de toate relele. Au mai făcut-o. Dar mai stiu că, în faţa cuvintelor urâte, faptele sunt cele care contează. Şi asta îmi dă putere să merg mai departe, alături de voi.", scrie Piedone.

Reamintim că Piedone a demisionat din funcţia de primar după ce miile de oameni care s-au revărsat în stradă revoltaţi de drama din Colectiv i-au cerut demisia. Lui Piedone i s-a reproşat că deşi avea doar două cluburi în tot sectorul nu s-a asigurat că acestea funcţionează corect, la standarde care să nu pună în pericol viaţa cetăţenilor.

Iniţial arestat preventiv pentru infracţiunile de abuz în serviciu şi fals intelectual în legătură cu autorizarea Clubului Colectiv, edilul a fost pus rapid în libertate. Cazul este cercetat, în continuare, de DNA.

De-a lungul timpului, Piedone, care susţine că nu este om de partid, a făcut parte din PSD-ul lui Adrian Năstase, din PC-ul lui Dan Voiculescu, incendiul din Colectiv prinzându-l membru în UNPR-ul lui Gabriel Oprea, actualmente şi el titular de dosar penal.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne