Cristian Ghinea: Au început represaliile. E 2016, nu evul mediu - nu ne lăsăm intimidaţi

Un candidat al Uniunii Salvaţi România din Buzău - Valeriu Mocanu - ar fi rămas şomer pentru că a decis să facă parte din echipa lui Nicuşor Dan, situaţie care a stârnit revoltă în rândul colegilor săi de partid.
Cristian Ghinea
Cristian Ghinea (Epoch Times România)

Valeriu Mocanu, candidat al Uniunii Salvaţi România pentru Senat, ar fi rămas fără serviciu pentru că a îndrăznit să intre în cursa electorală de partea cui nu voiau şefii lui. Cel puţin aşa susţin colegii lui din USR, care s-au declarat revoltaţi de situaţie.

"Un candidat USR va petrece Crăciunul şomer pentru că a fost cu noi. Au început represaliile. Acest caz nu se va termina aici. E 2016, nu evul mediu. Suntem o mişcare. Nu ne lăsăm intimidaţi. Suntem alături de colegul nostru", a scris Cristian Ghinea, pe contul său de Facebook.

Povestea candidatului USR Valeriu Mocanu a fost relatată, pe reţeaua de socializare, de un alt coleg de-al său din USR, Adrian Claudiu Prisnel:

"Valeriu a fost pe lista USR la Senat. În momentul în care şi-a anunţat candidatura, a fost chemat de management şi certat pentru că a ‘îndrăznit’ să aibă o opinie politică. Fiind bănuiţi de ceilalţi ‘uameni de afaceri’ din zonă că susţin USR, aceştia s-au delimitat cât se poate de brutal, eliminând din organigramă postul ocupat de Valeriu şi punându-l pe acesta în preaviz. Oameni care cred că, dacă se acoperă cu hârtii, pot înfrânge realitatea.

Pentru că am avut ocazia să vorbesc cu Valeriu, pentru că am observat temeri similare în acţiunile celor care m-au susţinut în campanie, pentru că ANAF a stat în campanie câteva săptămâni pe capul unui alt coleg al meu, eu cred că povestea lui este 100% reală şi vreau să dau un semnal că aşa nu se poate.

Concluzionez: Suntem în 2016 şi încă avem represiuni pentru convingeri politice; să vă aduceţi aminte de asta când va fi momentul pentru rezoluţiile de anul nou! Ştiu că sunt mulţi IT-işti în lista mea de prieteni: dacă aveţi ceva job, vă rog să îmi cereţi CV-ul lui Valeriu. Suntem deja prea mulţi ca să ne mai lăsăm intimidaţi cu găinării din astea."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne