Cristian Diaconescu: „Într-un interval de şase luni – un an, Federaţia Rusă va avea frontieră cu România”

Cristian Diaconescu
Cristian Diaconescu (Epoch Times România)

Republica Moldova se află astăzi sub ameninţare venită din partea Kremlinului, datorită ambiţiilor teritoriale ale acestuia şi lipsei unei coaliţii de guvernământ pro-europene. De această părere este fostul ministru român de Externe, Cristian Diaconescu, care avertizează că cel mult într-un an România şi Federaţia Rusă ar putea fi despărţite de acelaşi hotar.

„Moldova nu este astăzi condusă de o coaliţie de integrare europeană şi din acest punct de vedere, o repoziţionare strategică a Federaţiei Ruse este aproape inevitabilă. După părerea mea, într-un interval de şase luni – un an, Federaţia Rusă va avea frontieră cu România. Dacă nu, voi fi primul care vă spune că am greşit şi sper ca acest lucru să se întâmple”, a afirmat Diaconescu.

Fostul ministru român de Externe este de părere că, „pentru cine reprezintă Statul Român şi este atent la interesele de securitate ale Statului Român, nu numai ale vecinătăţii de care suntem legaţi mai mult sau mai puţin emoţional, Moldova este un caz critic astăzi. Aproape nu îndrăznesc să spun că ar fi pierdută”.

Potrivit jurnal.md, politicianul consideră că în declaraţia Parteneriatului Estic de la Riga a evidenţiat că RM nu a făcut niciun progres în ceea ce priveşte integrarea europeană.

„Dacă ar fi să citesc cu un ochi cât de cât profesionist ultima decizie a Parteneriatului Estic, pare că marea problemă a Uniunii Europene şi anume conflictul intern faţă de diversele vecinătăţi, a fost soluţionat în dauna Moldovei. Moldova nu a reuşit să mai facă un pas înainte, nici Georgia de altfel, şi nici Ucraina”, a subliniat la final Cristian Diaconescu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră deFacebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe