Cristian Ciocan a rezistat doar opt reprize în faţa lui Tyson Fury, la Londra

Box, Cristian Ciocan, August 2013.
Box, Cristian Ciocan, August 2013. (Captură youtube.com.)

Boxerul român Cristian Ciocan, campionul european WBO la categoria grea, a abandonat după opt reprize în meciul cu britanicul Tyson Fury, sâmbătă, în cadrul unei gale profesioniste care a avut loc la O2 Arena din Londra.

Fury, declarat învingător prin KO tehnic, şi-a păstrat centru de campion WBO Internaţional şi va deveni challenger pentru titlul mondial WBO deţinut de ucraineanul Vladimir Kliciko.

Ciocan (27 ani, 1,88 m), care boxează sub numele său german, Christian Hammer, nu i-a făcut faţă uriaşului britanic (26 ani, 2,06 m), care a obţinut astfel a 24 victorie tot tot atâtea la profesionişti (18 prin KO). Pugilistul de origine gălăţeană are în palmares 17 victorii (10 KO) şi 4 înfrângeri (3 KO).

Primele reprize au fost echilibrate, de tatonare, Fury încercând lovituri de la distanţă, graţie alonjei sale superioare, în timp ce Cristian Ciocan a căutat combinaţiile rapide.

Diferenţa dintre cei doi a fost evidenţiată de britanic în repriza a cincea, când l-a trimis la podea pe Ciocan după două croşee. Românul a încheiat cu şansă repriza şi apoi a fost dominat de Fury, iar după repriza a opta a renunţat la luptă. Meciul era programat pe durata a 12 reprize.

Ciocan a cucerit centura de campion european WBO în septembrie 2012, la Goettingen (Germania).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport