Crin Antonescu: „Victor Ponta are o problemă majoră de cultură şi model”

Crin Antonescu
Crin Antonescu (DANIEL MIHAILESCU / AFP / GettyImages)

"Nu am de gând, nu doresc, nu urmăresc şi în niciun fel nu construiesc o înţelege cu Traian Băsescu, prin care Traian Băsescu să-mi dea nişte voturi care-s ale sale şi nu-s ale mele" s-a disociat Crin Antonescu joi seara, la Realitatea TV, de ipoteza vehiculată de PSD în mass-media cum că ar încerca să facă pacte cu Traian Băsescu, pentru a fi susţinut în cursa pentru Cotroceni.

"Nu resping votul nimănui, dar nu vreau votul şi sprijinul lui Traian Băsescu. Asupra mea se duce o campanie bazată pe o minciună urâtă de tot. Din cauză că s-a rupt USL, asta înseamnă că (Antonescu n.r.) s-a înţeles cu Traian Băsescu. Nu am niciun fel de reevaluare asupra lui şi nu îl consider nici în perspectiva alegerilor prezidenţiale un aliat. Eu nu accept voturile prin delegaţie, de la marii electori. Ăsta e principiul feudal al votului. Eu vreau voturi de la orice cetăţean român, inclusiv de la Traian Băsescu, dar fac înţelegeri pentru asta. Dacă dânşii (alegătorii lui Traian Băsescu, n.r.) doresc un preşedinte aidoma lui Traian Băsescu, asta nici nu doresc să fiu şi nici nu se poate", a declarat Crin Antonescu, citat de realitatea.net.

Mai mult, preşedintele PNL a afirmat că primele sale îndoieli serioase în privinţa funcţionării USL-ului au apărut în momentul în care premierul Ponta a semnat Pactul de Coabitare cu preşedintele Băsescu: "Mi-am dat seama că pesediştii nu mă vor susţine la prezidenţiale în momentul în care s-a semnat pactul de coabitare dintre Băsescu şi Ponta.", a declarat Antonescu.

Victor Ponta are prima şansa la prezidenţiale

Vorbind despre şansele la prezidenţiale ale fostului său partener de guvernare, Crin Antonescu a declarat că Victor Ponta "care se dă cu F16" şi care are o problemă majoră de cultură şi model are "prima şansă la prezidenţiale":

"Ştiu că nu e rentabil, că nu se face, dar sunt liber. Nu sunt genul de om care să spun: Eu câştig! Eu sunt realist, mă comport normal, spun că din multe motive, candidatul PSD are prima şansă. Principalul său atu este aparatul politic care se numeşte PSD. Această maşină îi dă mari şanse de a fi preşedinte, dar îi omoară orice şansă de a fi un preşedinte bun. Pe ruperea USL, eu am pierdut, am pierdut voturi, imagine. PSD a minţit, Victor Ponta a minţit. (...) Domnul Ponta este irezistibil atras de modelul Adrian Năstase (aflat în închisoare pentru fapte de corupţie n.r.). Are o problemă de model. Are o problemă de cultură" a declarat Crin Antonescu, la Jocuri de putere.

"Cum m-a preocupat mereu această legendă a lui Che Guevarra, mai ales că a fost un criminal ordinar, l-am întrebat pe domnul Ponta, mai ales că domnul Ponta a spus că luptăm precum Fidel Castro (eu fiind distribuit în rolul lui Castro), i-am spus, înafară că sunt nişte criminali nenorociţi, sunt şi nişte criminali.", a mai afirmat liderul liberal.

Făcând o trimitere la guvernarea lui Adrian Năstase, supranumit El Însuşi pe vremea când guverna, Crin Antonescu l-a acuzat pe Ponta că doreşte "să guverneze cu el însuşi": "Există un singur om care vorbeşte pentru Guvern" şi anume, Victor Ponta, a subliniat preşedintele PNL.

În ceea ce priveşte propria sa candidatură, Antonescu a declarat că există posibilităţi teoretice de a nu mai candida la funcţia de preşedinte al României, însă, indiferent de cifrele din sondaje, primarul Sibiului Klaus Iohannis nu va intra în cursa pentru Cotroceni:

„Klaus Iohannis nu doreşte şi nici nu se pune problema să candideze la preşedinţie. Nu am făcut o prăvălie, cine doreşte să candideze. Klaus Iohannis, indiferent de cota de încredere politică, sper să facem experienţa asta, să conducă un guvern al României, dar preşedinţia României e un alt concept, în care Iohannis nu doreşte să se implice. Nu ştiu dacă voi câştiga, mă bat să câştig, există posibilităţi teoretice să nu mai candidez" a declarat liderul liberal.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne