Crin Antonescu va boicota votul pentru numirea lui MRU la şefia SIE. Alţi liberali îl vor urma

Crin Antonescu
Crin Antonescu (DANIEL MIHAILESCU / AFP / GettyImages)

Surprinzător sau nu, nu doar PSD-ul este împotriva numirii lui MRU în fruntea SIE ci şi parte dintre liberali. Fostul lider al PNL, Crin Antonescu, a declarat luni la Digi 24 că va boicota votul privind numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea informţiilor externe. Mai mult, încă alţi 20 de liberali ar urma să voteze împotrivă, informează sursa citată.

Crin Antonescu, care, alături de Victor Ponta au dat jos prin moţiune de cenzură guvernul MRU a explicat, la Digi24 că nu s-ar mai putea privi în onglindă şi nici în ochii milioanelor de oameni dacă n-ar fi consecvent cu ceea ce a declarat în trecut.

"Este şi dreptul meu individual ca senator să mă pot privi în oglindă şi să pot privi pe oricare dintre cele câteva milioane de oameni cărora le-am spus anumite lucruri în trecut. Eu nu pot să votez această propunere. Nu este o chestiune personală, nici legată de domnul Ungureanu, cu atât mai puţin de preşedintele Iohannis care face propunerea, e o chestiune care se raportează la mine şi la lucrurile pe care, în calitate de preşedinte al PNL, le-am spus şi făcut într-o anumită perioadă. Am crezut în lucrurile pe care le-am spus, poate uneori m-am înşelat, şi nu cred că această volatilitate a opiniilor, această scuză eternă - "era altă situaţie, erau alte circumstanţe" - poate să slujească la infinit”, a declarat Crin Antonescu.

Fostul lider PNL a mai precizat că nu şi-a împărtăşit opinia cu niciunul dintre colegii liberali dar că se aşteaptă chiar şi la sancţiuni pentru că nu va respecta decizia partidului.

„Este dreptul oricărui partid, în speţă şi al PNL, de a lua decizii politice de vot într-o asemenea chestiune şi de a recurge chiar la sancţiuni disciplinare atunci când aceste decizii nu sunt respectate”, a mai spus Crin Antonescu.

Antonescu a admis că hotărârea sa este determinată de faptul că în calitate de preşedinte PNL l-a contestat pe Ungureanu iar USL-ul a dat jos guvernul MRU. Fostul lider liberal a mai precizat că atâta vreme cât a făcut politică a crezut în ceea ce a spus, chiar dacă uneori s-a înşelat, şi nu crede în volatilitatea opiniilor.

"Această scuză eternă: "este altă situaţie, erau alte circumstanţe" nu poate să folosească la infinit. Nu condamn pe nimeni pentru orice vot ar da, îmi revendic doar dreptul de a lua această decizie în nume personal.", a concluzionat liberalul.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.