Crin Antonescu trece de la acuzarea Pactului coabitării la Pactul trădării?

Declaraţii de presă la sediul USL. În imagine, Crin Antonescu
Declaraţii de presă la sediul USL. În imagine, Crin Antonescu (Epoch Times România)

Printre membrii PSD circulă ştirea că Antonescu după ce a strigat jos Pactul de Coabitare, s-a dus la Cotroceni ’’să semneze” un Pact de Trădare! Această informaţie s-a vehiculat în urma afirmaţiilor preşedintelui Traian Băsescu făcute în discursul televizat ieri că în cazul în care la turul al 2-lea al alegerilor prezidenţiale formaţiunile unite de dreapta l-ar vota pe Crin Antonescu, PSD nu ar avea şanse să câştige alegerile dacă se desparte de PNL.

Acest zvon are la bază nu numai afirmaţiile preşedintelui Băsescu, ci şi informaţia conform căreia Crin Antonescu s-a întâlnit de curând cu Traian Băsescu la Cotroceni, pentru a face front comun împotriva premierului Victor Ponta. Liderul PNL a lăsat să se înţeleagă că nu a existat o asemenea întâlnire şi că nu se poate discuta despre această ipoteză menţionată de Traian Băsescu.

Surse din PSD susţin că noua situaţie politică avantajează PSD, pentru că electoratul PNL nu ar agrea un candidat liberal care ’’s-a făcut frate cu Necuratul’’ pentru a trece ’’lacul’’ (alegerile) şi nu a ţinut seama de principiile pe baza cărora a câştigat şi alegerile interne din PNL, conform pesurse.ro.

Surse din PNL susţin că presupusa apropiere dintre Crin Antonescu şi Traian Băsescu ar fi în avantajul liberalilor care susţin că o candidatură a lui Călin Popescu Tăriceanu la alegerile prezidenţiale ar aduce mai multe voturi decât cea a lui Crin Antonescu.

Replica lui Mircea Geoană

Senatorul PSD Mircea Geoană a menţionat, marţi, că se înşeală cel care crede că, aliindu-se cu Băsescu, poate câştiga în 2014: "PSD este principalul partid al ţării şi are prima şansă să câştige Preşedinţia României în 2014. Dacă cineva crede că dacă se aliază cu Traian Băsescu printr-o aşa-zisă dreaptă reunită, poate câştiga în 2014, se înşală amarnic", conform Mediafax.

Ponta despre candidatura lui Antonescu la prezidenţiale

Premierul României a afirmat că o posibilă candidatură la prezidenţiale din partea PSD ar putea fi posibilă dacă preşedintele PNL, Crin Antonescu, nu ar mai dori să candideze. În acest caz, Victor Ponta ar candida la cea mai înaltă funcţie în stat: „Dacă, la un moment dat Crin nu va mai vrea să candideze, am putea să căutăm împreună, dar nu cred că se pune problema”, a spus Ponta la Antena 3.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne