Crin Antonescu: "Toată lumea e mulţumită, om vedea ce va fi!"

Klaus Iohannis, preşedintele PNL şi Crin Antonescu, fost preşedinte PNL
Klaus Iohannis, preşedintele PNL şi Crin Antonescu, fost preşedinte PNL (Epoch Times România)

Învins de Klaus Iohannis la alegerile pentru desemnarea prezidenţiabilului PNL, Crin Antonescu a declarat, luni, că votul în urma căruia a fost ales candidatul partidului la preşedinţie a fost unul corect şi normal.

"Toată lumea e mulţumită. Domnul Iohannis că a fost desemnat, partidul că a făcut desemnarea, eu pentru că s-a respectat solicitarea pe care am făcut-o, să se nominalizeze prin vot candidatul şi în rest om vedea ce va fi.

Câtă vreme sunt membru al PNL ştiu ce am de făcut. Cred că e un scor normal, în limitele normalului, cred că e un scor foarte bun pentru câştigător şi, ce voiaţi, chiar să nu voteze nimeni cu mine? Nu e îngrijorător, s-a votat corect. S-a votat secret până la urmă pentru că a fost invocat statutul partidului şi cu asta basta!", a declarat Antonescu, citat de pesurse.ro

Fostul preşedinte al PNL-ului, învins pe toate liniile de primarul Sibiului, devenit după alegerile europarlamentare din mai preşedinte al partidului iar acum prezidenţiabil al PNL a mai declarat că nu a pus la îndoială "proiectul domnului Iohannis pentru ca el nu a existat” şi a adăugat că nu e interesat de postul de premier.

Anterior reuniunii de astăzi a Delegaţiei Permanente, Antonescu reamintea că în momentul în care l-a propulsat pe Iohannis în prima linie a bătăliei politice, proiectul era Antonescu preşedinte, Iohannis premier: "Acesta este proiectul cu care am mers în faţa partidului şi cu care am mers până la capăt din punctul meu de vedere”, declara fostul lider PNL.

În ceea ce priveşte proiectul Iohannis - candidat la preşedinţie, Crin Antonescu l-a provocat pe Iohannis să răspundă la o serie de întrebări „extrem de importante” pentru a decide dacă-l va susţine sau nu:

„În legătură cu un proiect Klaus Iohannis - candidat la preşedinţie, nu sunt implicat într-un asemenea proiect, pot să şi-l susţin în momentul când voi avea elementele necesare pentru asta. În acest moment eu nu cunosc răspunsul la câteva întrebări extrem de importante: care sunt articulaţiile proiectului prezidenţial al lui Klaus Iohannis, care este varianta domniei sale privitoare la conducerea PNL după o asemenea candidatură, care sunt variantele domniei sale privitoare la conducerea Guvernului sau unui Guvern în care PNL să participe, sunt întrebări la care trebuie să am răspunsul pentru a discuta despre acest proiect. Sigur că suntem într-o situaţie diferită, ceea ce nu înseamnă că suntem într-o situaţie de conflict sub nicio formă”, declară Crin Antonescu în urmă cu 4 zile.

În pofida neîncrederii lui Antonescu în non-existentul proiect "Klaus preşedinte", 111 membri ai Delegaţiei Permanente au optat pentru varianta Iohannis candidat la Cotroceni, în timp ce Antonescu a obţinut doar 55 voturi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne