Crin Antonescu spune că USL poate merge la europarlamentare şi împreună şi separat

Crin Antonescu, PNL
Crin Antonescu, PNL (Epoch Times România)

Antonescu spune că USL poate candida la europarlamentare fie împreună, fie separat, iar apoi în mod firesc fiecare eurodeputat se va duce la grupul politic din care face parte partidul său.

"Din punct de vedere formal, putem să mergem şi împreună şi separat. Sigur, în condiţiile în care mergem împreună, după alegeri, liberalii se duc liberali, pesediştii se duc la socialişti, iar conservatorii cum se vor decide, probabil că tot la liberali. Pe de altă parte, sigur că putem, cu acel prilej să candidăm şi pe liste separate din capul locului. E o decizie care se va lua atunci, mi-e greu să vă spun acum", a declarat el la Antena 3.

Victor Ponta a declarat miercuri că l-a informat pe preşedinte despre ideea comasării alegerilor prezidenţiale cu cele pentru PE în vara lui 2014, cumularea campaniilor fiind din punctul său de vedere un lucru "extraordinar", premierul susţinând că Traian Băsescu nu a dat încă un răspuns.

"Eu am informat şi pe preşedinte asupra acestui lucru, ori să avem un al doilea mandat (al lui Băsescu, n.r.) redus cu câteva luni, ori să avem un sistem ca în America – e adevărat că acolo e vorba doar de două luni, alegerile sunt în noiembrie şi se intră în mandat la sfârşitul lui ianuarie; la noi ar fi vorba de patru-cinci luni – deci să avem un sistem în care alegerile se desfăşoară odată cu cele pentru Parlamentul European şi să intre în mandat noul preşedinte la expirarea mandatului preşedintelui. E o discuţie în primul rând constituţională. Politic nu cred că e nicio problemă pentru că nici dl preşedinte Băsescu, după nouă ani şi jumătate, nu cred că mai contează trei luni în plus sau în minus. E o discuţie în primul rând de ce e mai bine pentru România şi eu cred că e mai bine să avem mai puţine alegeri anul viitor. Nu mai puţine, că alegerile sunt tot alea, dar să le avem concentrate la sfârşitul lui mai sau în iunie, când au loc alegerile pentru Parlamentul European", a mai argumentat primul-ministru.

Băsescu încă nu a dat un răspuns, a mai declarat Ponta. "Examinează. Nu mi-a dat nici un fel de răspuns, nici nu putea să-mi dea vreun răspuns pe loc. Evident, trebuie examinată. Este o idee (...) Ideea este să avem o lună-două de campanie electorală, nu douăsprezece luni", a conchis el.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne