Crin Antonescu: Avem lideri politici slabi şi timoraţi

Crin Antonescu
Crin Antonescu (Epoch Times România)

Partidele şi liderii politici sunt foarte slăbiţi şi foarte vulnerabili în raport cu serviciile secrete, dar acest lucru nu este vina serviciilor în sine, ci a corpului politic românesc, a opinat miercuri, în cadrul unui interviu acordat gândul.info, fostul preşedinte PNL, Crin Antonescu.

"Nu ştiu dacă este vorba de o putere prea mare, cred că este vorba de o situaţie în care factorul politic, partidele politice, liderii politici sunt foarte slăbiţi şi foarte vulnerabili. Asta nu este vina vreunui serviciu, este vina directă şi totală a corpului politic românesc. Dar nu este mai puţin adevărat că este o situaţie periculoasă şi o situaţie din care sper ca politicienii români, partidele politice din România, acestea care sunt că nu avem altele deocamdată, vor găsi rapid o ieşire, în sensul de a-şi redobândi rolul normal într-o democraţie", a declarat Crin Antonescu.

Fostul şef al liberalilor susţine că, în prezent, avem lideri politici slabi, timoraţi, despre care nu avem foarte multe informaţii de proiect, de perspectivă, avem un prim ministru care demisionează din conducerea propriului partid, care spune că nu îşi doreşte să mai fie prim-ministru şi după 2016, care îţi dă senzaţia că mâine, poimâine ar putea dispărea din peisaj în anumite condiţii.

"Vedem în partea cealaltă lideri ai Opoziţiei care n-au nimic de zis, ba uneori spun lucruri contradictorii în funcţie de poziţia preşedintelui României şi nu avem prea multe perspective de alternanţă, de înnoire, de apariţii noi. Asta este situaţia, este doar o constatare, nu acuz pe nimeni, dar cred că e o constatare pe care o facem din ce în ce mai mulţi şi sper să se schimbe cât mai repede", a adăugat Crin Antonescu.

Întrebat dacă crede că serviciile s-au implicat în disputa politică, liberalul a precizat că nu are niciun element concret pentru a susţine acest lucru, nicio dovadă, dar la nivelul percepţiei îi este foarte greu să creadă că n-au făcut-o.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.