Crimele comunismului: constientizarea continua

Cele Noua Comentarii Despre Partidul Comunist
Cele Noua Comentarii Despre Partidul Comunist (Epoch Times)

Toata istoria Partidului Comunist, in fosta URSS, precum si in alte tari, in care acesta a devenit facatorul atotputernic al destinelor natiunilor, este marcata de minciuni, razboaie, foamete, tiranie, masacre si teroare. In Ucraina, tara care a supravietuit tragediei guvernarii unui astfel de regim, in rindul cetatenilor exista totusi opinii si atitudini divizate vis-a-vis de aceasta fila intoarsa a istoriei si, in special, fata de asa-numitul „patrimoniu” al acestuia, capturat in monumentele ridicate in numele liderilor terorii. Pe de o parte, in estul Ucrainei, oficialii locali instaleaza monumente lui Stalin, asa cum s-a intamplat anul trecut in Kiev. Pe de alta parte, in acest an deputatii au inaintat un proiect de lege privind interzicerea unor astfel de instalari.

In luna mai 2010, pe teritoriul regiunii ucrainene Zaporizhzhya, Comitetului Regional al Partidului Comunist a instalat un monument lui Stalin, de 3 metri inaltime, in uniforma militara si decorat cu Steaua Eroului. In decembrie 2010, monumentul a fost deteriorat de catre persoane necunoscute, fiind decapitat, iar pe 31 decembrie monumentul a fost complet distrus de o explozie.

Comentand aceste incidente in cadrul unei conferinte de presa care a avut loc la Kiev in februarie 2011, fostul sef al Serviciului de Securitate al Ucrainei, dl. Nalyvaychenko, a declarat: „ Eu i-as sfatui pe toti initiatorii instalarii unui monument lui Stalin sa mearga la Solovki si sa traiasca acolo cel putin o zi, in locurile unde milioane de ucraineni, rusi si evrei si-au incheiat viata in foame si represiuni”.

Pe data de16 februarie 2011, parlamentul ucrainean a inregistrat un proiect de lege „privind interzicerea instalarii (crearii) unor monumente ale lui I. V. Stalin si ale altor persoane vinovate de organizarea Holodomor-ului din Ucraina in perioada anilor 1932-1933”(a„– 8115).

Insa, ce de fapt ii motiveaza pe organizatorii instalarii unor astfel de monumente in cinstea tiranilor moderni? Toata lumea stie ca vechile traditii, credinta si moralitatea in timpul guvernarii regimului comunist au fost supuse unei eradicari severe si au fost distruse cu forta. Empatia, dragostea si armonia intre oameni au fost inlocuite cu lupta si ura ...

”Natura umana respinge universal violenta. Violenta face oamenii nemilosi si tiranici. Astfel, in toate locurile si in toate timpurile, umanitatea a respins in mod fundamental premisele teoriei violentei Partidului Comunist, o teorie care nu are un antecedent in nici un alt sistem de gandire trecut, filozofie sau traditie. Sistemul comunist al terorii a cazut asupra lumii ca din neant”, se spune in cartea „Noua Comentarii despre Partidul Comunist”.

Dupa prabusirea Uniunii Sovietice, miscarea internationala comunista a fost respinsa de aproape fiecare tara din lume. Astazi, tarile post-sovietice - Letonia, Lituania, Estonia, Georgia si Moldova - fac tot posibilul pentru a se debarasa de mostenirea teribila a ideologiei comuniste totalitare, care nu pune pret pe viata unui om. Tarile din fostul lagar socialist, cum sunt Cehia, Polonia, inca in anii 70 ai secolului trecut au fost capabile sa spun un ferm „nu” si sa stopeze inrobirea spirituala si fizica a natiunilor lor.

China, care a devenit, probabil, ultimul bastion al pseudo-comunismului, incearca din rasputeri sa utilizeze pina la capat stereotipul, desi transformat, dar oricum al ideologiei comuniste. In ciuda faptului, ca la nivel mondial, mai mult de 90 de milioane de oameni au parasit randurile Partidului Comunist Chinez, oficial China pretinde ca nimic semnificativ nu se intampla si ca sistemul sau prospera.

Problema consta, probabil, in aceea ca nu toti oamenii realizeaza adevarata natura a ideologiei comuniste. Unii considera ca ideologia este una buna si ca doar realizarea ei s-a dovedit a fi rea. De fapt, nu este usor sa intelegi radacinile acesteia. Autorii celor „Noua Comentarii ...” pentru prima data dezvolta acest subiect atat de clar si in detaliu. Cartea contine o analiza profunda a originii ideologiei comuniste, a formarii si descompunerii acesteia.

Daca oamenii vor reusi sa constientizeze ce reprezinta de fapt ideologia comunista, ei vor putea preveni o astfel de tragedie a violentei pe viitor si istoria unor astfel de crime si faradelegi nu se va mai repreta.