Cozmin Guşă prezintă un sondaj mănuşă pentru Viorica Dăncilă: prezidenţiabila PSD-ului pe locul 2

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Cozmin Guşă a prezentat, sâmbătă seară, la televiziunea pe care o controlează - Realitatea TV - un sondaj vizând prezidenţialele, care contrazice cifrele vehiculate până acum, dar este în linie cu informaţiile pe care Viorica Dăncilă le-ar fi acreditat la ultimul CEx al partidului.

Mai exact, dacă până acum Dăncilă era prezentată în sondaje pe locul 3 în cursa pentru Cotroceni, sâmbătă Guşă a prezentat un sondaj - sondajul ALSACIA - care o arată pe aceasta pe locul 2, exact cum ar fi susţinut Dăncilă la CEx, iar pe Iohannis cu8 un procentaj mai mic decât în alte sondaje.

Mai exact, documentul prezentat de Guşă susţine că, în primul tur, Klaus Iohannis, actualul preşedinte, ar obţine 29%, iar candidatul PSD, Viorica Dăncilă, 15%, Dan Barna ar rata la limită turul doi, acumulând doar 14 procente.

Barometrul mai arată că Mircea Diaconu ar obţine 9 procente, Theodor Paleologu 8%, iar Kelemen Hunor 3 procente. Sondajul a fost realizat în perioada 2 - 9 septembrie, pe un eşantion de 1.800 de persoane, reprezentativ la nivel naţional, prin metoda interviului. Marja de eroare este de +/- 3%.

"Sondajul prezintă poza momentului, minus 5 zile. O să vedeţi cât de ciudată este lupta electorală. Sondajul ne arată că bătălia pentru locul 2 este extrem de strânsă", a declarat Cozmin Guşă la Realitatea TV.

Reamintim că în mai toate sondajele date publicităţii până acum, Klaus Iohannis este cotat cu peste 40%, iar Dan Barna este pe locul 2.

Mai amintim că la ultimul CEx al PSD, potrivit unor surse participante la discuţii, premierul Dăncilă ar fi prezentat sondaje din care reieşea că ea s-ar afla pe locul 2 în preferinţele electoratului şi le-a cerut liderilor PSD să nu aibă încredere în sondajele apărute public care o dau abia pe locul 4, cu procente foarte modeste.