Covid-19 face prima victimă în rândul cadrelor medicale din România

Criza coronavirus loveste Romania
Criza coronavirus loveste Romania (Epoch Times România)

Epidemia de Covid-19 face prima victimă în rândul cadrelor medicale din România. Este vorba despre un ambulanţier în vârstă de 53 de ani din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Suceava, care a decedat marţi.

"Este vorba despre un ambulanţier în vârstă de 53 de ani din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Suceava. Bărbatul a prezentat simptomatologie COVID 19 în data de 24 martie 2020. A fost testat şi a primit rezultatul pozitiv în data de 30 martie 2020. Acesta a fost internat la domiciliu şi nu a acceptat internarea. A decedat la domiciliu astăzi, 7 aprilie 2020.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, îşi exprimă regretul faţă de această pierdere şi transmite condoleanţe familiei. Ministrul Sănătăţii este alături de personalul medical din cadrul SAJ Suceava.

În prezent, conform raportărilor din teritoriu la INSP, un număr de 699 cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus", transmite Grupul de Comunicare Strategică.

Reamintim, în context, că Federaţia "Solidaritatea Sanitară" a tras un semnal de alarmă, avertizând că 19% din totalul celor infectaţi de coronavirus sunt cadre medicale şi că ritmul infectărilor a crescut.

În aceste condiţii, Federaţia "Solidaritatea Sanitară" solicită un set de măsuri urgente pentru protecţia cadrelor medicale. Mai multe informaţii, aici.