Cota de popularitate a lui Putin înregistrează un nou record: 89,9%

Acţiunile preşedintelui rus Vladimir Putin în Siria i-au adus un rating de aproape 90%, cel puţin conform unui sondaj realizat în Rusia.


Preşedintele rus, Vladimir Putin.
Preşedintele rus, Vladimir Putin. (Captură Foto)

Conform unui sondaj realizat de Centrul rusesc pentru Cercetarea Opiniei Publice (VTsIOM), cota de popularitate a preşedintelui rus Vladimir Putin a ajuns la 89,9%, doborând recordul precedent.

Sondajul a fost publicat joi de către VTsIOM, conform Agenţiei ruse de ştiri Sputnik.

“Cota de popularitate a activităţilor lui Vladimir Putin a stabilit un nou record de 89,9%, doborând recordul precedent, stabilit în iunie 2015 [şi fiind de 89,1%]”, a raportat VTsIOM.

Centrul a declarat că cel mai important factor în acest rating ridicat a fost acţiunile militare ale lui Putin în Siria, inclusiv loviturile aeriene împotriva grupului Statului Islamic.

Rusia a lansat în 30 septembrie o campanie de bombardare a poziţiilor Statului Islamic în Siria, la cererea guvernului din Damasc. Totuşi, SUA şi aliaţii săi acuză Moscova că urmăreşte doar să îl susţină pe preşedintele Bashar al-Assad şi, în consecinţă, atacă poziţiile grupurilor de opoziţie şi mai puţin pe cele ale Statului Islamic.

În luna aprilie, cititorii revistei Time l-au numit pe Putin drept cea mai influentă figură a anului 2015.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe