Costul sechestrării elefantului roz. Cum l-a "pedepsit" Marcel Vela pe şeful Jandarmeriei?

Elefantul roz - dosarul '10 august'
Elefantul roz - dosarul '10 august' (Epoch Times Romania)

Ministrul de Interne, Marcel Vela, le-a comunicat reprezentaţilor comunităţii Declic că a decis să îl retragă pe Bogdan Enescu, şeful Jandarmeriei, de la coordonarea misiunilor pe 10 august.

Decizia a venit după ce jandarmii au "sechestrat" temporar uriaşul elefant roz inscripţionat cu mesajul "10 august. Nu uităm!" pe care membrii Declic îl duceau, pe o maşină cu platformă, de la Parchetul General spre Curtea de Apel, via Ministerul de Interne. În momentul în care maşina cu elefantul a trecut prin faţa MAI, după ce în prealabil elefantul fusese dus şi la Cotroceni şi Parchetul General, poliţiştii şi jandarmii au obligat şoferul să oprească.

Minute în şir a stat maşina pe dreapta, şoferul a fost legitimat, iar la un moment dat se credea că elefantul va fi sechestrat. I s-a dat drumul să plece mai departe, spre Curtea de Apel, după ce presa a venit cu camerele şi cu microfonul la unul dintre poliţiştii implicaţi în misiune, întrebându-l ce infracţiune s-a comis.

"Nu am sechestrat elefantul, doar l-am oprit ca să le punem în vedere să nu încalce reglementările în vigoare", a răspuns un poliţist la întrebările presei.

Întrebat dacă va amenda şoferul, poliţistul a răspuns: "Dacă va încălca legea cu siguranţă va fi amendat."

Discutând acest episod cu reprezentanţii Declic, Marcel Vela a explicat că Bogdan Enescu a acţionat de capul lui, nu s-a consultat nici măcar cu chestorul Despescu şi, în consecinţă, va fi retras de la coordonarea misiunilor de 10 august. Cu alte cuvinte, penalizat pentru o zi.

Reamintim că plimbarea elefantului roz a fost modul în care Declic a marcat 2 ani de la "Jandarmeriadă".

„Am adus cu noi un elefant roz pe care am scris ‘10 august. Nu uităm!’ Poate te întrebi ce reprezintă. Ei bine, ‘elefantul din încăpere’ este dosarul 10 august. Am auzit această expresie în anul 2017, când preşedintele Iohannis a luat parte la una din primele şedinţe ale proaspătului guvern Grindeanu. Miniştrii PSD încercau din răsputeri să-şi scape de închisoare preşedintele partidului, Liviu Dragnea. Ca să aducă vorba de amnistia faptelor de corupţie, preşedintele a introdus subiectul făcând referire la ‘elefantul din încăpere’”, au anunţat membrii Declic, într-un comunicat de presă remis Epoch Times.

Potrivit sursei citate, “între timp, un alt elefant a apărut şi, de data aceasta, nici preşedintele nu îl mai vede”.

Mai menţionăm că incidentul cu sechestrarea elefantului nu a fost unul izolat. Astăzi, câţiva protestatari care voiau să intepreteze o scenetă în faţa MAI pentru a reaminti de represiunea violentă din 10 august 2018 au fost împiedicaţi cu agresivitate de jandarmi să ajungă în faţa ministerului. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici

Vă invităm să urmăriţi şi materialul video despre sechestrarea elefantului roz.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne