Costache: România mai are kituri de testare pentru coronavirus doar pentru o săptămână

Victor Costache
Victor Costache (Epoch Times România)

România mai are kituri de testare a infecţiei cu coronavirus doar pentru o săptămână, a declarat, marţi, ministrul interimar al Sănătăţii, Victor Costache, în condiţiile în care numărul pacienţilor infectaţi creşte de la o zi la alta.

La rândul său, secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, a declarat în Comisia de sănătate din Camera Deputaţilor, că se încearcă achiziţionarea de noi teste. Problema este însă că cererea este oricum foarte mare la nivel mondial, relatează B1 Tv.

”Este o procedură în desfăşurare. Problema este că cererea este una foarte mare în toate ţările afectate şi se găsesc extrem de greu”, a declarat Andrei Baciu.

Prezent şi el la lucrările Comisiei de Sănătate, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă Raed Arafat a declarat că există posibilitatea ca statul să rechiziţioneze inclusiv entităţi private în care să fie trataţi pacienţii cu coronavirus, dacă situaţia va deveni ”foarte critică”.

Reamintim că astăzi, în Bucureşti, s-au înregistrat opt noi cazuri de coronavirus. În acest moment, numărul oficial al pacienţilor infectaţi este de 25.